Gevulde champignons uit de oven
Je kunt zoveel met champignons! Deze keer hebben we gevulde champignons uit de oven gemaakt, gevuld met een eigengemaakte roomkaas. Om het nog makkelijker te maken kun je natuurlijk ook een kant-en-klare kruidenkaas gebruiken. Ideaal als tapas hapje deze gevulde champignons, maar ook lekker voor tijdens de borrel of als simpel voorgerechtje. Je kunt de champignons al van te voren vullen. Dan hoef je de schaal met de gevulde champignons alleen nog maar in de oven te schuiven als je gasten er zijn! Anders dan anders en een makkelijk champignons recept toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 20 stuks
- 1 bakje kastanje champignons (250 gram)
- 100 gr zachte roomkaas
- 1 teentje knoflook
- 10 gr peterselie (gehakt)
- 5 gr bieslook (gehakt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Boen de champignons eventueel schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder het steeltje de champignons.
Meng de roomkaas met de peterselie, bieslook, de fijngehakte knoflook en wat peper en zout.
Vul de champignons met een theelepeltje roomkaas.
Zet de champignons in een ingevette ovenschaal en drizzle er nog wat olijfolie over heen.
Bak de champignons in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven. Serveer de champignons uit de oven meteen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.