Kaneelbroodjes

Snelle Kaneelbroodjes voor Pasen

Ik ben dol op kaneelbroodjes, de geur alleen al doet mij watertanden. Een tijdje geleden maakte ik deze kaneelbollen from scratch, super lekkere broodjes maar je hebt er wat geduld voor nodig. En dat laatste is niet mijn sterkste punt.

Ben jij net zo ongeduldig als ik, maak dan ook deze snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg. Omdat het bijna Pasen is heb ik er cinnabunnies van gemaakt. Zijn ze niet cute?

Ingredienten voor 6 st.
1 blikje croissantdeeg
1 el zachte roomboter
1 el bruine suiker
2 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de boter met de suiker en het kaneel door elkaar.

Haal het croissantdeeg uit het blikje en verdeel het in 3 rechthoeken.

Kaneelbroodjes

Bestrijk elk deel van het croissantdeeg met de kaneelboter.

Kaneelbroodjes

Snij de rechthoeken in de lengte doormidden, zodat je 6 lange stroken krijgt.

Kaneelbroodjes

Rol de stroken op en vorm er lange slierten van. Snij het kontje er af en maak hier een balletje van, dit wordt het staartje.

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een U vorm van de slierten en vouw ze over elkaar heen.

De uiteindes worden de oren, druk deze iets plat en kneed er een puntje aan.

Druk het deeg iets plat en leg het balletje in de holte, zo krijgt de bunnie een staartje.

Kaneelbroodjes

Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Ze vervormen wel iets tijdens het bakken. Na het bakken kan je het gelijk een beetje platdrukken.

Kaneelbroodjes

 

Video: Sushi workshop met Kikkoman
Witlofsoep met gedroogde Parmaham
Bewaar
20 Comments
  • Astrid Olieman

    27 maart 2016 at 11:25 Beantwoorden

    Vanmorgen gemaakt en ze waren heerlijk! Voor herhaling vatbaar!

  • Nienke Bezuijen

    25 maart 2016 at 07:24 Beantwoorden

    Hmm klinkt goed! Als ik ze zonder geraffineerde suiker wil maken, kan ik dan beter kokosbloesemsuiker gebruiken of palmsuiker? Thanks!

  • petra

    2 april 2015 at 23:09 Beantwoorden

    Vanochtend nog gemaakt voor het paasontbijt op de basisschool.\r\nSucces verzekerd! Alleen al door de leuke vorm!!

  • B

    19 april 2014 at 15:28 Beantwoorden

    Blijven ze nog lekker als ik ze een dag van tevoren maak? \r\nZe zijn voor de paasbrunch, maar ik hou van uitslapen.. 🙂

    • Pauline

      19 april 2014 at 20:10 Beantwoorden

      Haha ja ik ook, je kunt ze even oppiepen in de oven en dan zijn ze weer heerlijk 😉

  • Manon

    23 september 2013 at 17:26 Beantwoorden

    Voor de zoveelste keer deze broodjes gemaakt. Niemand gelooft dat ik ze zelf heb gemaakt! Heeeeeerlijkkkk!!

    • Pauline

      23 september 2013 at 22:34 Beantwoorden

      Haha dan heb ik binnenkort ook weer een super recept voor je 😉

  • Branwen

    21 april 2013 at 08:24 Beantwoorden

    Ze staan nu in de koelkast te wachten tot vriendlief uitgeslapen is. Dan gaan ze de oven in. Goed idee, ik denk dat we heel heel smakelijk ontbijt gaan hebben.\r\nIk heb in de deegrollen een knoop gelegd. Het is tenslotte geen Pasen meer 🙂

  • Suzanne

    26 maart 2013 at 22:20 Beantwoorden

    Ik heb ze gemaakt, heerlijk, en lekker simpel!

  • Anne Solveig

    14 maart 2013 at 12:55 Beantwoorden

    Klinkt lekker zeg!

  • Myrthe

    14 maart 2013 at 12:53 Beantwoorden

    jum wat ziet dit er lekker uit! Jammer dat ik nou nog bezig ben met mn dieet 😉

  • Pauline

    13 maart 2013 at 18:01 Beantwoorden

    Tnx 😉

  • Nick

    13 maart 2013 at 11:20 Beantwoorden

    Leuk idee! Deze ga ik zeker maken binnenkort.

  • Nanda

    13 maart 2013 at 11:19 Beantwoorden

    Heel leuk! Ik vond laatst een recept voor kaneelrollen, komt ongeveer op hetzelfde neer. Heerlijk 😀

  • Maxime

    13 maart 2013 at 11:02 Beantwoorden

    Ze zien er super schattig uit, leuk idee!

  • Laura's Bakery

    13 maart 2013 at 09:46 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! Had zoiets ook laatst gepind, leuk idee voor Pasen!

  • Sabien

    13 maart 2013 at 09:26 Beantwoorden

    Origineel zeg! Dit ga ik wel maken voor Pasen! xoxo

  • Curly Creative

    13 maart 2013 at 08:07 Beantwoorden

    Mmmm, ik maak zondags wel eens van die croissantjes en ik stop er wel eens grove kaneelsuiker in ..ook erg lekker!

Plaats een reactie