kokos koekjes

Kokoskoekjes

Die “ik zit in mijn kokosfase”  blijft maar aanhouden. Op de één of andere manier kan ik er geen genoeg van krijgen. Toen ik zin had in wat lekkers heb ik deze kokoskoekjes gemaak, of eigenlijk zijn het meer kokos merengues. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en super lekker. De smaak lijkt heel erg op kokosmacronen, maar dan zonder het witte ouwel papiertje.

Voor deze kokoskoekjes heb je maar 3 ingrediënten nodig. Ik hou van zulke lekkere en simpele recepten. Weinig moeite en een groots resultaat. Ik kon er alleen niet van afblijven en de kokoskoekjes waren echt binnen 2 dagen op. Snel maar nieuwe bakken.

Ingrediënten voor 20 st.
2 eiwitten
100 gr suiker
100 gr kokos
1 drupje citroensap
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zorg dat je beslagkom schoon en vetvrij is. Ik maak hem vaak schoon met een beetje citroensap.

kokoskoekjes

Klop de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout luchtig met een mixer.

Na ongeveer 5 minuten mixen, zie je dat er zachte pieken ontstaan. Nu kan je beetje bij beetje de suiker toevoegen.

Blijf in de tussentijd steeds mixen.

Ga door totdat het eiwit zo stijf is, dat je de kom op zijn kop kunt houden. Het eiwit mag er nu niet uitlopen.

kokoskoekjes

Spatel de kokos er door heen met een spatel.

kokoskoekjesBekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine hoopjes van het beslag met twee lepels.

Bak de koekjes in ongeveer 13 minuten af op 175 graden.

Laat ze afkoelen op de plaat, als dat lukt.

kokoskoekjes

 

Quiche met prei en ricotta
Gezonde snack: Geroosterde kikkererwten
Bewaar
75 Comments
  • Janneke

    7 maart 2017 at 17:41 Beantwoorden

    Vandaag deze lekkere koekjes voor het eerst gemaakt. Tjonge, jonge wat zijn deze heerlijk. Vanmiddag visite. Het resultaat. Alle koekjes zijn op. 🙂
    Dus deze worden zeker meert gemaakt.
    Dank je wel voor het recept.

  • maaike

    13 februari 2017 at 18:28 Beantwoorden

    ik heb er geprakte banaan door gedaan ipv suiker. ECHT TOP!!

  • Jasmijn van Gent

    9 februari 2017 at 20:04 Beantwoorden

    Zijn ze zacht van binnen?

  • Nelleke Boogert

    17 januari 2017 at 17:00 Beantwoorden

    Kunnen deze kokoskoekjes in de vriezer?

    • Annika

      18 januari 2017 at 15:33 Beantwoorden

      Nee, dat zou ik niet doen. Dan worden ze te vochtig.

  • Jeanne

    29 augustus 2016 at 01:43 Beantwoorden

    Super lekker en snel klaar!

  • Ladybug

    26 januari 2016 at 21:13 Beantwoorden

    De eerste keer precies volgens recept gemaakt en ik vond ze behoorlijk droog! Nu na alles door het geklopte eiwit gespateld te hebben, nog 1 eierdooier toegevoegd en erdoor gemengd. Resultaat is veel beter.

  • Sabine

    25 januari 2016 at 21:59 Beantwoorden

    Ik heb agavesiroop toegevoegd in plaats van suiker en ze zijn qua smaak waanzinnig goed gelukt!! Met suiker stortten de eiwitten bijna direct weer in, met de siroop bleven de eiwitten perfect luchtig. Blijvertje dus!

    • Claudy Truschel

      24 februari 2016 at 13:57 Beantwoorden

      hoeveel agavesiroop heb je toegevoegd? Alvast bedankt voor je antwoord

  • Emmeline

    6 september 2015 at 11:24 Beantwoorden

    Heel erg lekker!! Ik heb nog 18 eiwitten in de vriezer liggen, dus ik kan er nog een hoop maken… 😀 Fantastische site.

  • Eiskje

    5 september 2015 at 11:38 Beantwoorden

    Wat heb je een leuke website. Ik kom zeker nog een keer terug. Nu eerst snel kokoskoekjes bakken, want ik heb alles al in huis 😉

  • Petra

    7 juli 2015 at 13:30 Beantwoorden

    Wát een goed recept, de koekjes waren precies hetzelfde als op je foto’s…en de smaak: hemels lekker!!

  • Wilma

    16 juni 2015 at 19:06 Beantwoorden

    Ook bij mij werd bij het toevoegen van de suiker, lepel voor lepel, het beslag weer vloeibaar. Ik heb drie/vier (gokje) flinke lepels amandelmeel toegevoegd en het zijn heerlijke koekjes geworden. Wel een beetje zoet.

  • roos

    14 mei 2015 at 19:05 Beantwoorden

    oke wauw wat zijn deze lekker! Ze zijn ook zo snel gemaak! echt geweldig dit! super bedankt ! x

  • Sabrina

    10 mei 2015 at 14:06 Beantwoorden

    Ze waren heerlijk! Ik doe de volgende keer denk ik 70 gram suiker, ze zijn zo wel erg zoet voor mij. Maar dit is een blijvertje!

  • linda

    5 april 2015 at 16:56 Beantwoorden

    Ze zijn heerlijk. Voor een alternatief: Na afkoelen onderkant even dippen in gesmolten pure chocolade en laten afkoelen op bakpapier!

  • Charlotte

    18 maart 2015 at 12:18 Beantwoorden

    Getest en goedgekeurd! \r\nik heb er wat pandanextract bijgedaan, gewoon om eens te testen en het is wel geestig zo groene kokoskoekes! Ze geuren ook heerlijk! \r\nDat gaat moeilijk worden om die schotel intact te houden tot vanavond! \r\nbedankt voor het recept!

  • Marloes

    20 februari 2015 at 19:21 Beantwoorden

    Gebruik je verse kokosstukjes die je zelf klein snijd of kokossnippers?

  • Sharina

    16 februari 2015 at 11:26 Beantwoorden

    Heerlijke koekjes, dankjewel voor het recept!

  • Annelies van der Velde

    3 februari 2015 at 21:03 Beantwoorden

    Ik heb deze koekjes gemaakt.. Het was echt heerlijk.. Bedenk je dit nu zelf?? Bedankt voor het delen.. k ben je maar gaan volgen op facebook 🙂

    • Pauline

      4 februari 2015 at 11:57 Beantwoorden

      Yes! ik wilde een gezonde versie maken, van mijn o zo geliefde kokosmakronen 🙂

  • SuuS

    1 februari 2015 at 20:33 Beantwoorden

    Jaja, ik heb ze ook gemaakt volgens jouw recept… Ze zijn super lekker! Thanks! N.B. Ook ik heb ze er 5 min langer in gelaten (op 150graden), wat opmerkelijk is; gerechten in mijn oven zijn altijd eerder klaar tov wat het recept zegt.

  • Renate

    12 november 2014 at 19:54 Beantwoorden

    Hai!\r\nNadat het eiwit stijf was en ik de suiker ging toevoegen werd m’n ei weer slap… Heb ik de suiker er te snel door gedaan??? (Tikje ongeduldig…

  • Hillie

    12 november 2014 at 16:31 Beantwoorden

    Een heel lekker koekje. Zelf vond ik ze nog te zacht na 13 min.in de oven. Heb ze er nog 5 min. langer in laten zitten met boven en onderwarmte.\r\nToen waren ze perfect licht knapperig en toch zacht van binnen….\r\n\r\nGr. Hillie

Plaats een reactie