Kokoskoekjes met citroen en chocolade
Dit is echt een heel gemakkelijk recept voor kokoskoekjes. Je hebt nodig eiwit, suiker en kokos. Het eiwit klop je eerst stijf met de suiker. Doe dat in een kom die vetvrij is, een rvs of glazen kom is hier het beste voor. Maak de kom eventueel goed vetvrij met een stukje keukenpapier met citroensap. Zorg ook dat je eieren echt splitst, wanneer het niet lukt om je eiwitten stijf te kloppen is het 9 van de 10 keer zo dat je stiekem niet heel zorgvuldig bent geweest met het eiwit en eigeel splitsen. Ben je hier echt hopeloos slecht in, niets aan de hand, dan koop je voortaan gewoon eiwitten in een pak! Dat bestaat, ze verkopen dat in de supermarkt. Rasp dan de citroen boven de eiwitten en meng de rasp er door. Dit geeft een extra lekker smaakje aan de kokoskoekjes. Vervolgens meng je de kokosrasp er door. Daarna kun je heel gemakkelijk met een lepel of ijslepel balletjes van het kokosmengsel op een bakplaat leggen. Wij vonden het leuk om grote kokoskoeken te maken. Maar elke maat werkt! Je kunt er twee aan elkaar plakken waardoor ze er extra leuk uitzien. Alleen de onderkant in de chocolade dopen en in de koelkast hard laten worden is natuurlijk ook een leuk idee. Je kunt de chocolade er ook overheen drizzelen. Ga jij deze kokoskoekjes bakken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 15 st.
- 5 eieren
- 250 gr geraspte kokos
- 200 gr suiker
- 1 citroen
- 100 gr pure chocolade
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden (electrisch), 150 graden (hetelucht).
Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een kom en mix ze met mixer stijf. Voeg het suiker toe en mix opnieuw tot de suiker en eiwitten goed gemengd zijn. Rasp de citroen boven het mengsel, roer door en schep daarna beetje voor beetje de geraspte kokos door het eiwit.
Vorm met 2 lepels bollen beslag of gebruik een ijslepel en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat in de oven en bak ze in ongeveer 20 à 25 minuten lichtbruin. Laat de kokoskoekjes eerst afkoelen voordat je ze op wilt pakken, ze breken anders erg snel.
Smelt de pure chocolade. Dit doe je door een pan te vullen met een bodempje water. Zet daar een mengkom (vuurvast) in. Breek de chocolade in blokjes in de de mengkom. Breng het water in de pan aan de kook zodat er stoom ontstaat, hierdoor smelt de chocolade in de mengkom. Dip de onderkant van de kokoskoekjes in de chocolade, zet ze even in de koelkast om de chocolade harder te laten worden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in