Gevulde dadels met geitenkaas

Gevulde dadels met geitenkaas en Parmaham

Wil je eens wat anders serveren bij de borrel dan een blokje kaas, worst of een toastje met salade? Probeer deze super simpele gevulde dadels met geitenkaas eens. Het is bijna net zo makkelijk als het snijden van blokjes kaas en het ziet er uit alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

De combinatie van de zoete dadel is erg lekker met het zoute van de Parmaham en de geitenkaas. Het lekkerste is om grote verse dadels te nemen en niet van die hele droge dadels. De verse dadels koop je bij de Turkse supermarkt, maar ook Albert Heijn heeft ze tegenwoordig in het assortiment. Als je niet van geitenkaas houdt, kan je dit ook vervangen voor roomkaas.

Ingrediënten voor 20 st
20 lekkere stevige dadels
150 gr zachte geitenkaas
Parmaham

Zo maak je het
Snij de dadels voor 3/4 in en verwijder de pit.

Vul de holte op met de zachte geitenkaas

Snij de Parmaham in repen en wikkel de dadel in de ham.

Je kan er eventueel voor kiezen om de hapjes nog even kort in de oven te verwarmen, maar koud zijn ze net zo lekker.

Lekker hapje voor bij de borrel.

Gevulde dadels met geitenkaas

Snelle pizza met tonijn
Salted Caramel Macarons
Bewaar
12 Comments
  • Elly Alewijn

    23 november 2016 at 20:42 Beantwoorden

    Ja lekker, ga ik maken met andere ham uit italie!

  • Boudien Noorlander

    18 november 2016 at 10:49 Beantwoorden

    Ik ga ze ook maken! Even een vraagje ; kun je gevulde dadels een dag van te voren maken?

    • Pauline

      21 november 2016 at 13:46 Beantwoorden

      Dat kan wel, als je ze goed verpakt. Anders kan de ham uitdrogen en dat is zonde.

  • Rita Boven

    19 juli 2016 at 13:16 Beantwoorden

    Het lijkt me erg lekker, ik ga het maken.

  • Annika

    17 december 2015 at 20:42 Beantwoorden

    Lekker en heel makkelijk! Heb wel echte lekkere zachte geitenkaas bij de kaasboer gekocht!

  • Susan

    1 januari 2015 at 22:08 Beantwoorden

    We hebben ervan genoten…

  • Sylvia BV

    2 januari 2014 at 17:25 Beantwoorden

    Om je vingers bij af te likken!!! Ik heb ze even warm gemaakt, mja

  • Nicole

    25 oktober 2013 at 18:36 Beantwoorden

    Ik doe ze altijd in de oven dan smelt de geitenkaas lekker 🙂

  • Ilona

    2 juli 2013 at 09:59 Beantwoorden

    Grappig ik maak dit hapje met gedroogde vijg ipv dadel; ook lekker naar recept van Nigella Lawson.

  • Toetjeaddicted

    3 maart 2013 at 17:35 Beantwoorden

    Heerlijk! Ook lekker gevuld met een klein stukje walnoot.

  • Pauline

    2 maart 2013 at 22:42 Beantwoorden

    Ja vind ik ook 😉

  • Nanda

    2 maart 2013 at 15:46 Beantwoorden

    Oh heerlijk! Dadels zijn zo lekker.

Plaats een reactie