broodje ei uit de oven

Broodje ei uit de oven

Een broodje ei uit de oven, is lekker, simpel en het ziet er ook heel erg leuk uit. Je gaart de eieren in het broodje en qua presentatie lijkt het heel spectaculair. Het is een lekker recept voor bij het weekend ontbijt.

In het weekend maak ik vaak wat extra’s voor het ontbijt. M. houdt heel erg van eieren en deze probeer ik iedere keer weer op een andere manier klaar te maken. Je kan aan het broodje eventueel ook nog wat groente toevoegen zoals tomaat, paprika of spinazie. Of iets van spek of salami. Ik heb het deze keer heel basic gehouden, want less is niet altijd boring.

Ingrediënten per broodje
1 afbakbroodje
1 ei
Handjevol geraspte kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwam de oven voor op 180 graden.

Neem het afbakbroodje en hol de binnenkant uit. Ik heb hier afbakbroodjes van de bakker gebruikt, maar je kan ook de broodjes uit de supermarkt gebruiken.

Verdeel de kaas over de holte van het broodje. Voeg hier eventueel ook je groente en andere ingrediënten toe.

Breek het ei in het broodje en zorg dat de dooier heel blijft.

Bestrooi het ei met peper en zout.

Bak het broodje in 20 minuten af in de oven.

Let op dat je de laatste 10 minuten een stukje aluminium folie of bakpapier over het broodje legt, anders wordt je broodje te bruin.

Garneer eventueel met wat peterselie.

broodje ei uit de oven

Witlofsoep met gedroogde Parmaham
American Pancakes met Pecannoten
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

20 Comments
  • Thea

    22 december 2015 at 10:37 Beantwoorden

    Ik wil dit maken voor het kerstontbijt :)!\r\nHoe groot moeten de broodjes zijn?

    • Annika

      22 december 2015 at 13:20 Beantwoorden

      Je kunt kleine kaiserbroodjes gebruiken!

      • Thea

        23 december 2015 at 15:44 Beantwoorden

        Super! Kan ik er meerdere maken!\r\n\r\nBedankt!!

    • Patricia

      24 december 2016 at 11:36 Beantwoorden

      🙂 leuk, dat wil ik dit jaar gaan doen!

  • Fanny Swolfs

    30 november 2015 at 13:49 Beantwoorden

    Ik heb het gemaakt en het was heel lekker! ik heb ciabatta’s gebruikt, maar het broodje was te hard en niet diep genoeg, zelfs niet voor een klein ei. wat bedoelt u met afbakbroodjes van de bakker?\r\nmvg,\r\nFanny Swolfs

  • Tineke

    23 augustus 2015 at 09:47 Beantwoorden

    heb ze gemaakt!! maar heb je oog een idee wat ik met al dat broodkruim kan doen??

  • De Greef karin

    27 februari 2015 at 18:28 Beantwoorden

    Heb een vraagje zou het graag eens willen maken, maar weet niet goed. zou er graag champignons en bacon reepjes willen bij doen maar moet ik deed eerst bakken of niet? Vriendelijke grtjs karin.

  • Wat een leuk idee, had ik nog nergens gezien!

  • kimberley

    16 november 2013 at 15:38 Beantwoorden

    Lekker! Ik weet waar ik morgen mee ontbijt 😀

  • Kimberly

    11 maart 2013 at 17:24 Beantwoorden

    Is het ei dan vloeibaar? Ziet er lekker uit! X

    • Pauline

      12 maart 2013 at 20:42 Beantwoorden

      Nee hoor, dat wordt hard. Als je een zachte dooier wilt, moet je de baktijd verkorten

      • Mareike

        13 maart 2013 at 17:28 Beantwoorden

        Na 20 min. was het ei bij mij nog vloeibaar! Maar desondanks wel ontzettend lekker voor bij de soep; zeker aan te raden! 🙂

  • Pauline

    10 maart 2013 at 20:16 Beantwoorden

    Tnx! Ideaal weekend receptje 🙂

  • Foodloveandhappiness

    10 maart 2013 at 18:20 Beantwoorden

    Leuk receptje! Inderdaad erg makkelijk, maar voor het oog heel bijzonder:)

  • Simone

    10 maart 2013 at 11:10 Beantwoorden

    Dat ziet er super lekker uit!!

  • PaulO

    10 maart 2013 at 10:38 Beantwoorden

    Ook toevallig:\r\nhttp://www.brendakookt.nl/2013/03/10/ei-in-broodje/

    • jacoba dokter

      9 november 2014 at 14:35 Beantwoorden

      Een gehaktbal kom je ook vaker tegen ,maar iedereen geeft er zijn eigen draai aan, deze was in ieder geval een succes!

  • Gezonde voeding

    10 maart 2013 at 08:56 Beantwoorden

    Hallo Pauline\r\n\r\nJe brood is heerlijk om te zien en smaakt erg lekker. Alleen mag de aluminium folie of bakpapier er wel iets eerder op. Tenminste bij mij begon het al snel te bruinen.\r\n\r\nBedankt! Ik ga nog meer proberen.\r\n\r\nGroetjes Martina

  • Sabien

    10 maart 2013 at 08:54 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit 🙂 xoxo

Plaats een reactie