Topblogs met recepten

Blogswap | Granola met quinoa

26
mrt
Post by: Pauline on mrt 26, 2013 | 21 Comments
, , , ,

Er is weer een nieuw ideetje ontstaan onder de foodbloggers. We kennen allemaal het Foodblogevent, de Food Swap en nu is er deBlogswap. Bij de blogswap krijg je een foodblog toebedeeld waar je een recept van moet koken, dit recept met een link naar het originele recept plaatsen alle foodbloggers dan in dezelfde week op hun blog. Alle credits gaan naar Miss Foodie’s Moods, die dit idee bedacht heeft.

Ik was heel gelukkig met mijn toebedeeld blog. Ik mocht namelijk een recept koken van quinoa queen Maaike van Micook. Maaike heeft heel veel quinoa recepten op haar blog staan, dus mijn keuze werd al snel duidelijk. Het moest iets met quinoa worden en iets wat ik nog nooit eerder gemaakt heb. Die regel heb ik zelf bedacht om de uitdaging nog wat groter te maken.

Ik koos de granola met quinoa, dit leek mij wel lekker crunchy en ook niet al te moeilijk.  Ik hou nog steeds van simpele recepten, als het teveel moeite kost, haak ik vaak af. Deze granola hoefde je alleen maar in de oven te roosteren, dat leek mij wel goed te doen. Ik had wel wat problemen met de temperatuur, het was na 10 minuten al helemaal geroosterd en ik was er net op tijd bij. Maar de ene oven, is de andere niet en daarom zou ik voortaan de oven op 180 graden zetten i.p.v. 200.

Ingrediënten voor 1 grote pot

150 gr Quinoa
100 gr Havervlokken
30 gr Lijnzaad
20 gr Pompoenpitten
20 gr Zonnebloempitten
100 gr Gemengde noten
100 ml Honing
120 gr Gedroogd fruit
Snuf Kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Hak de noten grof en snij het gedroogde fruit eventueel in stukjes. Ik heb het gedroogde fruit achterwege gelaten want ik hou er van om vers fruit toe te voegen.

Meng alle droge ingrediënten (behalve de honing en en het gedroogde fruit) in een kom en roer het geheel goed door. Voeg kaneel toe naar smaak.

Voeg nu de honing toe en roer het geheel door elkaar tot het een beetje begint te klonteren.

Verdeel de massa over de met bakpapier beklede bakplaat (verdeel het over één laag, gebruik anders meerdere bakplaten) en bak het geheel ongeveer 10 –  15 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep het geheel ongeveer twee keer om tijdens het bakken. En kijk tussendoor even of het niet te hard gaat.

Haal de bakplaat uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en roer het gedroogde fruit er door heen. Laat vervolgens helemaal afkoelen.

Serveer de granola met yoghurt of kwark.

Granola met Quinoa

 

 

21 Comments to Blogswap | Granola met quinoa

  1. Jet
    13 april 2014 09:25

    In het kookboek van de voedsezandloper staat bij dit recept quinoa en quinoa zaad. Wat is het verschil en waar kan ik de quinoa kopen? De zaden heb ik al maar bij de tuinen of in de supermarkt kon ik de quinoa niet vinden. :0

  2. Maike
    26 januari 2014 11:41

    Ik heb het net gemaakt en ziet er echt heerlijk uit! Kan niet wachten om een bakje kwark met de granola te eten.
    Ik heb het in een pot gedaan, maar ik vroeg me af hoelang je het kunt bewaren? Aangezien er gekookte quinoa doorheen zit.

    • Pauline
      26 januari 2014 13:31

      Heb je de quinoa zelf gekookt? In het recept gebruik ik voorgekookte quinoa, dat koop je kant en klaar in de supermarkt. Deze granola kan je dan vrij lang bewaren. In ieder geval een week of 2. Maar als je zelf quinoa hebt gekookt, is het denk ik minder lang goed te houden.

  3. Chloe
    26 november 2013 11:06

    Hello!

    Ziet er super lekker uit en wil het ook zeker proberen.
    Alleen de vraag is waar haal jij alle ingredienten vandaan zoals de quinoa en de gemeende noten. :)

  4. Pingback: Foodblogswap - Gevuld Turks brood met knoflooksaus - MiCook

  5. Puck
    30 mei 2013 19:51

    Ken quinoa alleen als soort rijst achtig. Klopt het dat het hier dan “rauw” gebruikt word?

  6. anouk
    1 april 2013 13:34

    Wow, dat ziet er heerlijk uit! ik was op zoek naar nieuwe quinoa ontbijt recepten en ben gek op kiwi, dus dit is een goeie tip! Zelf maak ik de quinoa als ontbijt vaak met frambozen en amandelmelk, ook heerlijk.

  7. Lyanne
    27 maart 2013 13:48

    Wat een plaatjes die foto’s zeg! En ziet er heerlijk uit. :)

  8. Pauline
    26 maart 2013 21:30

    Is ook echt heel lekker en heel easy ;)

  9. Maaike
    26 maart 2013 13:06

    Leuk, leuk, leuk! :)
    En een super mooie foto, zeg! :)

  10. miehhke (thewinterof88)
    26 maart 2013 12:16

    ik ken het totaal niet het gerecht…

  11. Nanda
    26 maart 2013 10:59

    Wat een leuk idee! En dit recept lijkt me erg lekker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Keep in touch!



Image Description


Topblogs met recepten