Valentijn cupcake

Valentijn cupcake

Niets is leuker om jouw liefje te verrassen met deze Valentijn cupcake. Eerlijk is eerlijk, de liefde gaat tenslotte door de maag! Daarom bakken wij met veel liefde deze Valentijn cupcakes. Zien ze er niet te cute uit? Het zijn chocolade cupcakes met een frambozen botercrème.

Cupcakes versieren

De cupcakes versieren is misschien wel het leukste aan het geheel. Wij kozen als cupcake topping voor wat frambozen en een chocoladehartje. Zo passen ze helemaal in het liefdesthema! Maak ze voor je Valentijn of gewoon iemand die je lief vindt. Of voor jezelf, want ook voor onszelf mogen we lief zijn toch?

Valentijn cupcake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 200 gr donkere basterdsuiker
  • 180 gr bloem
  • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 40 gr cacao
  • 1 el bakpoeder
  • Snufje zout
  • Versiering naar keuze

Ingrediënten voor de frambozen botercrème

  • 240 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 80 gr eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • 160 gr poedersuiker
  • 125 gr verse frambozen
  • 1 tl vanille-extract

Materiaal

  • Muffinvorm met 12 gaatjes
  • 12 muffinvormpjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 170 graden (hetelucht).

  2. Mix de boter met de suiker romig. Mix een voor een de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bloem, bakpoeder en cacao en spatel dit door het beslag. Voeg als laatste de melk en het snufje zout toe en spatel dit ook door het beslag.

  3. Doe het beslag in de cupcakevormpjes en bak de cupcakes in de muffinvorm in 20 minuten af op 170 graden.

  4. Begin in de tussentijd met het maken van de frambozen botercrème. Verwarm de poedersuiker en het eiwit au bain-marie (dat wil zeggen in een kom die op een pan met kokend water staat). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer het mengsel gedurende vijf minuten totdat de suiker opgelost is.

  5. Zodra de suiker opgelost is, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten in je keukenmixer. De bedoeling is dat het mengsel hierdoor afkoelt en dat de eiwitten stijf worden. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden.

  6. Vervolgens voeg je klontje voor klontje de boter toe. De boter mag niet te zacht zijn, anders smelt deze, maar moet wel op kamertemperatuur zijn. Voeg het vanille-extract toe en mix het mengsel ongeveer 10 minuten. De boter en eiwitten moeten samen een romige massa worden. En klaar is je botercrème. Mocht het eventueel gaan schiften, dan kun je altijd de föhn even tegen de kom aanzetten. Laat de keukenmachine mixen en zo gaat de botercrème weer uit de schift.

  7. Pureer de frambozen fijn met een staafmixer of een vork. Haal het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Mix de frambozenpuree beetje bij beetje door de crème. Doe de botercrème in een spuitzak met een grote spuitmond (1M).

  8. Zorg dat de cupcakes helemaal afgekoeld zijn voordat je ze gaat versieren. Spuit de frambozen botercrème op de Valentijn cupcake en versier hem naar keuze. Wij hebben hem met nog wat frambozen, een chocoladehartje en roze sprinkles versierd.

Valentijn cupcake
Valentijn cupcake

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Muffins Taart recepten Hollandse recepten Notenvrije recepten Moederdag Valentijn Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in