Tapenade met zongedroogde tomaat

Tapenade met zongedroogde tomaat

Ik kreeg een verzoekje of ik ook een lekker recept voor tapenade had. Hoewel ik regelmatig tapenade eet, had ik er nog nooit een recept van op mijn blog gezet. Tapenade maken is super makkelijk en heel snel klaar. Je kan het maken van groene of zwarte olijven, maar zelf vind ik tapenade met zongedroogde tomaat het lekkerst.

Let er wel op dat je geen zout toevoegt. Olijven zijn van zichzelf al vrij zout en extra zout is dus niet zo lekker. Daarom voeg ik altijd een scheutje citroensap toe om het zoutige een beetje op te heffen. Tapenade is lekker op vers stokbrood, Turkse pide, maar ook op een toastje of crostini.

Ingrediënten voor 1 bakje
200 gr uitgelekte zongedroogde tomaatjes
75 gr groene olijven
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1 el citroensap

Zo maak je het
Blend alles fijn in een keukenmachine. Dat is alles. Maak het niet te glad, zodat je tapenade nog een beetje structuur behoudt.

Is je tapenade te droog, voeg dan nog wat extra olie toe.

Tapenade met zongedroogde tomaat

Niet moeilijk toch? Het kaasje wat op de plank ligt, is de gebakken camembert uit de oven.

Restaurant Vork en Mes
Bitterkoekjes parfait met kaneelroom
Bewaar
15 Comments
  • bauters Roan

    4 september 2016 at 17:39 Beantwoorden

    mischien kan je in plaats van olijfolie de olie gebruiken van de tomaten?\r\ndaar zitten ook veel smaken in. 😉

  • Marian Elzinga

    3 december 2015 at 18:26 Beantwoorden

    Na dit recept nooit meer kant en klaar uit de winkel. Echt heerlijk zeg!\r\nHoe lang is het houdbaar?

  • Caroline Piek

    18 april 2015 at 15:46 Beantwoorden

    Lekker voor bij de tapas! 🙂

  • marga

    28 december 2014 at 11:10 Beantwoorden

    heerlijke tapenade zeg!\r\nlekker op een stokbroodje bij de soep, echt voor herhaling vatbaar\r\nbedankt!

  • Joslin

    30 november 2014 at 11:05 Beantwoorden

    De tapenade was heerlijk, met wat parmezaanse kaas en walnoten nog lekkerder! Nu mijn vraag, zou ik het kunnen invriezen?

  • Tamara

    31 mei 2014 at 08:04 Beantwoorden

    Wauw, wat is deze heerlijk! Zojuist de tapende gemaakt voor onze borrel, maar ik kan niet wachten op ‘m te eten (ik heb ‘m al geproeft en dat om 8 uur ’s ochtends ;-))

  • Juliet

    7 mei 2014 at 14:41 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nKun je tapenade met staafmixer maken? Ik heb zongedroogde tomaten liggen dus niet uit een potje, lukt dat ook?\r\nAlvast bedankt!

  • Corina Lentelink

    9 september 2013 at 10:28 Beantwoorden

    heerlijk en dan zou je er ook nog gestampe pindas in kunnen doen is ook erg lekker 😉

  • Joshua

    1 mei 2013 at 21:40 Beantwoorden

    Ziet er goed uit. Een heerlijke tapenade op een stokbroodje, glaasje wijn erbij en dan in het zonnetje, heerlijk. Goed en simpel receptje hoor, alleen horen er eigenlijk nog kappertjes in… 😉

    • Pauline

      3 mei 2013 at 10:45 Beantwoorden

      Haha en laat ik die nou net niet zo lekker vinden 😉

  • miehhke (thewinterof88)

    12 februari 2013 at 23:17 Beantwoorden

    ligt het aan mij of zie ik precies geen kaas?

Plaats een reactie