Red Velvet Cupcakes van Laura’s Bakery

Vandaag is het Valentijn! De dag van de liefde en wat past er nou beter bij Valentijn dan zoetigheid. Vorige week plaatste ik al deze zoete valentijnscupcakes. En speciaal voor vandaag heb ik Laura van Laura’s Bakery gevraagd of ik haar red velvet cupcakes mocht plaatsen. Laura staat bekend om haar zoete baksels, zij is hier enorm goed in! Op dit moment is Laura bezig met het maken van maar liefst 2 boeken vol zoetigheid. Hou haar site dus in de gaten voor leuke updates.

De basis van red velvet cupcakes is een chocolade cake met een goddelijke cream cheese frosting er op. De red velvet cupcakes danken hun rode kleur aan kleurstof. Je zou ook kunnen proberen om wat minder kleurstof toe te voegen, alleen worden ze dan wel minder rood. De smaak zal er echt niet minder om zijn.

Ingrediënten voor 12 cupcakes
60 gram roomboter
150 gram suiker
1 ei
25 gram cacaopoeder
3 tl vanille extract
130 ml karnemelk
150 gram bloem
1 tl baksoda
1,5 tl azijn
Rode kleurstof (30 ml voor knalrode cupcakes, maar minder kan dus ook)

Ingrediënten creamcheese frosting
300 gram poedersuiker
50 gram boter (ongezouten)
125 gram roomkaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter en suiker luchtig, voeg dan het ei toe.

Maak van de vanille, cacao en kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel. Als je minder kleurstof gebruikt kan het zijn dat het lastig is om een pasta te maken, voeg dan een klein beetje van de karnemelk toe. Voeg de pasta toe aan het botermengsel en meng dit er goed doorheen.

Voeg de bloem en melk afwisselend en beetje bij beetje toe. Als laatst voeg je de azijn en soda toe, meng dit goed door het geheel.

Bak de cupcakes gaar in 20 minuten.

Voor de frosting: voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de crème in een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) en spuit de toeven zodra de cupcakes zijn afgekoeld.

Versier de cupcakes met hartjes sprinkles voor nog meer love!

 

Hartige Zuurkooltaart uit de oven
DIY Zelf caramel maken
Bewaar
8 Comments
  • Marieke

    27 februari 2017 at 19:57 Beantwoorden

    Ze zijn erg lekker geworden! De hoeveelheid is echt precies 12 volle cakejes en de oventijd klopte ook. Fijn recept!

  • Anne Mebelder

    26 januari 2016 at 21:43 Beantwoorden

    Hi Pauline! Wat voor soort kleurstof heb je precies gebruikt voor de cupcakes? Ben benieuwd! Groetjes, Anne

  • Sanna

    2 maart 2015 at 12:14 Beantwoorden

    Hoi Pauline.\r\n\r\nKun je de karnemelk ook vervangen voor soja melk of eventueel iets anders?

  • Carbie

    14 februari 2015 at 18:06 Beantwoorden

    Hi Pauline, vraag me af of je de azijn ook weg kan laten. Heb het niet in huis. Waar is dat precies voor?

  • miranda

    18 januari 2014 at 20:27 Beantwoorden

    Ze zijn ook heerlijk!

  • Pauline

    14 februari 2013 at 15:02 Beantwoorden

    Graag gedaan 😉 En ze zien er inderdaad stunning uit <3

  • Laura's Bakery

    14 februari 2013 at 12:38 Beantwoorden

    Krijg er weer trek in als ik ze zie :)\r\nDankjewel voor het stukje Pauline!

Plaats een reactie