Hummus met rode biet

Hummus met rode biet is lekker, gezond en het is een plaatje om te zien. Door de rode biet, krijgt de hummus een mooie roze kleur. De hummus heeft een licht zoete smaak en is super lekker op een crostini, of om een stukje komkommer in te dippen.

Het maken van hummus is heel simpel. Ik maakte al eerder een naturel hummus en eentje met zongedroogde tomaat. Deze hummus met rode biet is al net zo fijn als die andere varianten. Ik heb de bieten geroosterd in de oven met wat tijm en peper en zout, maar je kan ook gekookte bieten gebruiken.

Ingrediënten voor 1 bakje
2 rode bieten geroosterd of gekookt
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de bieten en snij ze in parten. Besprenkel de bieten met olie, peper en zout en wat tijm en rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Laat de bieten vervolgens afkoelen.

Meng vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Serveer de hummus met crostini’s of Turkse pide.

Hummus met rode biet

Stoofvlees met rode wijn
Charlotte Russe met rood fruit
Bewaar
20 Comments
  • Géraldine Maniez-De Keyser

    23 december 2016 at 20:08 Beantwoorden

    Hey Pauline

    Ben ook aan het twijfelen is het 400g uitgelekte kikkererwten of 400g kikkererwten met sap?
    Ik vermoed uitgelekte maar ik ben beginnen twijfelen… nooit goed.

    Bedankt voor je reactie!

  • Oemm

    4 november 2016 at 20:06 Beantwoorden

    Kan het ook met kikkererwten die ii heb laten weken en heb gekookt of moet t perse uit n pot zijn?

  • Kim

    5 juli 2016 at 19:15 Beantwoorden

    Heerlijk! Als topping is fetakaas ook erg leuk en smaakt er goed bij!

  • Marisa

    9 maart 2016 at 18:24 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! \r\nMaak het altijd met aubergine, woon in jordanie erg normaal recept hier .\r\nNooit met rode biet geprobeerd morgen 1ste keer.\r\nThx!

  • Gijs

    19 augustus 2015 at 20:24 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt voor op wraps met fetakaas, rucola en gebakken rode ui. Was heerlijk!

  • Danielle

    27 juni 2015 at 20:50 Beantwoorden

    Dat ziet er leuk en lekker uit! \r\nDit ga ik voor komende vrijdag maken. \r\nHartig hapje voor een babyshower. \r\nHet thema is roze!

    • Pauline

      27 juni 2015 at 21:02 Beantwoorden

      Oh wat een leuk idee, had ik nog niet eens over nagedacht 🙂

  • nancy

    3 mei 2015 at 13:48 Beantwoorden

    Net gemaakt. HEERLIJK!! Ik heb wat aanpassingen gedaan ivm voedselallergie (voor sesaam). Maar ook lekker met zonnebloempasta ter vervanging. Zeer leuke manier om bieten ergens in te verwerken. Dank!!!

  • Myrthe

    7 maart 2015 at 14:49 Beantwoorden

    Sorry, het is me een beetje onduidelijk nog, moet het gewicht zonder uitlekken 400 gr zijn of met?

  • petra

    20 november 2014 at 20:21 Beantwoorden

    vorig weekend de hummus van drode biet gemaakt, heerlijk, Nu proberen met aubergine, wAT zijn daar de ingredienten voor? Of is hetzelefde ipv rode biet??

    • Pauline

      20 november 2014 at 20:52 Beantwoorden

      Dan moet je het recept van baba ganoush nemen.

  • saskia

    4 juni 2014 at 15:58 Beantwoorden

    Net gemaakt, geen knoflook, maar mierikswortel meegemixed. Heel lekker

  • Joyce (@crazycranberrie)

    1 mei 2014 at 16:13 Beantwoorden

    Hi Pauline! Hoeveel olijfolie gebruik jij bij het maken van hummus? Ik heb het idee dat ik altijd een beetje te weinig gebruik; de smaak is altijd wat waterig.\r\n\r\nBedankt alvast!!

    • Pauline

      2 mei 2014 at 13:13 Beantwoorden

      Gewoon een flinke scheut, totdat het lekker vloeibaar is.

  • Marietje

    18 november 2013 at 21:20 Beantwoorden

    Ik ga het morgen maken! Waar kun je de hummus het beste in bewaren en hoe lang is het houdbaar?

    • Pauline

      19 november 2013 at 17:33 Beantwoorden

      In een bakje of glazen pot in de koelkast. Je kunt het ongeveer 3 dagen bewaren.

  • Karin - The F Girl

    17 februari 2013 at 08:27 Beantwoorden

    Oh lekker. En wat een prachtig kleurtje! Dat staat nog eens feestelijk.

Plaats een reactie