Havermoutpap maken
Zelf havermoutpap maken is makkelijk dan je denkt. Het is een van onze favoriete ontbijtjes! Warm, voedzaam en perfect om de dag mee te starten. Je kunt de dag toch niet beter beginnen dan met dit gezonde ontbijt?
Havermoutpap met appel
Bij de havermoutpap hebben we gebakken kaneelappeltjes gemaakt. De smaken van een appeltaart, maar dan in de vorm van een havermoutpap met appel. Hou je ook zo van pindakaas? Probeer dan ook eens havermout met pindakaas.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 persoon
- 50 gr havermout
- 200 ml melk (plantaardig)
- 1 appel
- 1 el chiazaad
- 1 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- Handjevol pecannoten
- Klontje roomboter
Lekker met
- Maple syrup
Zo maak je het
Om de havermoutpap te maken verwarm je de melk met de havermout, het chiazaad en de rozijnen in een steelpan. Laat de pap gedurende vijf minuten zachtjes koken.
Snijd de appel in partjes en bak deze in wat boter aan. Strooi de kaneel over de appeltjes en bak dit mee.
Rooster eventueel de pecannoten en hak deze fijn.
Serveer de havermoutpap met de gebakken appeltjes en de geroosterde pecannoten. Lekker met een scheut maple syrup.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan