eimuffins uit de oven

Ei muffins uit de oven

Het leuke van eieren vind ik dat er zoveel verschillende recepten bestaan. Je kan eieren koken, bakken, pocheren, in de oven garen, maar wist je dat je ook eieren in een muffinpan kan maken. Dit recept voor ei muffins is heerlijk bij het ontbijt, of als tussendoortje. Het is een gezond recept en het is gluten vrij. Want het zijn muffins zonder bakmeel.

Je kan zelf de groente toevoegen die je lekker vindt, zoals paprika, tomaatjes, lente uitjes. Of bak wat spekjes en voeg die toe aan de ei muffins. De ei muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook tijdens de lunch. En je kan ze zowel warm als koud eten.

Recept voor 7 muffins
4 eieren
Scheutje room of melk
Handjevol spinazie
4 kerstomaatjes
Handjevol geraspte kaas
Peper en zout

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de muffinvorm in met een bakspray. Je kan de muffins eventueel ook in cupcake papiertjes maken.

Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vorm.

eimuffins uit de oven

Hak de spinazie fijn en snij de cherry tomaatjes in vieren. Verdeel de spinazie en de tomaatjes over de vorm.

eimuffins uit de oven

Klop de eieren luchtig met een scheutje room en breng dit op smaak met peper en zout. Wees hier niet zuinig mee.

eimuffins uit de oven

Verdeel het ei mengsel over de muffinvorm, vul ieder vormpje voor ongeveer 3/4 met ei. Bak de muffins in ongeveer 20 minuutjes af in de oven.

De ei muffins worden eerst heel hoog, maar na het bakken zakken ze in. De smaak is er in ieder geval niet minder om.

eimuffins uit de oven

Granny's mix voor scones
Chai tea latte
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

55 Comments
  • Lisbeth Driessen

    27 september 2015 at 18:14 Beantwoorden

    Ik heb ze net weer gemaakt. Alle variaties zijn lekker 🙂 In van die handige siliconen vormpjes. Kunnen morgen zo de lunchtrommel in!

  • Ine

    21 juni 2015 at 14:59 Beantwoorden

    Ik heb deze zojuist gemaakt! Heerlijk! Bij mij zijn ze niet ingezakt. Ik heb er geen room aan toegevoegd. En 30 minuten op 190 graden gebakken. Hee lekker en luchtig waren ze!

  • Jolanda

    9 maart 2015 at 17:22 Beantwoorden

    Hoi Pauline ziet er Heeeerlijk uit!! nu is mijn vraag kun je deze muffins ook in een cupcake maker maken? en hoeveel minuten moeten ze er dan in blijven zitten alvast bedankt Jolanda

  • Hanna

    24 februari 2015 at 11:39 Beantwoorden

    Oh, oh, oh wat krijg ik een honger!

  • Harmke

    2 februari 2015 at 15:05 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\nje recept klinkt lekker. \r\nHeb je ook ervaring met hoe ze koud smaken? Of zijn ze goed op te warmen? Voor een familiefeest ben ik namelijk op zoek naar hapjes die van te voren klaargemaakt kunnen worden en niet of weinig bereiding nodig hebben vlak voor het serveren.\r\n\r\nGroetjes,\r\nHarmke

  • Alfredo

    29 januari 2015 at 20:01 Beantwoorden

    Kan je de eier muffins ook invriezen?

Plaats een reactie