Charlotte russe

Charlotte russe

Is deze charlotte russe geen plaatje om te zien? Een charlotte russe is een dessert gemaakt van bavarois, fruit en lange vingers. Het ziet er indrukwekkend uit, maar stiekem is dit charlotte russe recept helemaal niet moeilijk om te maken. Wij vonden het echt een feestje om te maken en lekker dat die is! Eigenlijk is een charlotte russe taart ook nog een best verantwoord nagerecht. Er gaan namelijk helemaal geen kilo’s suiker in!

Charlotte russe dessert

Wij gebruikten voor dit recept verschillende soorten rood fruit, maar je kunt hem natuurlijk ook alleen met aardbeien om frambozen maken. Het lint maakt de charlotte russe helemaal af. Naast dat die functioneel is doordat die lange vingers bij elkaar houdt, ziet het er ook nog eens extra feestelijk uit! Geniet van dit prachtige dessert.

PS probeer ook eens de plaattaart met Zwitserse room en rood fruit.

Charlotte russe
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor de charlotte russe (8 - 12 stukken)

  • 1 pak lange vingers
  • 500 gr kwark
  • 250 ml slagroom
  • 500 gr rood fruit
  • 50 gr suiker
  • 6 blaadjes gelatine

Zo maak je het

  1. Bekleed een springvorm van 20 centimeter met huishoudfolie of bakpapier. Verdeel de lange vingers over de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Zet ze met de gesuikerde kant naar buiten.

  2. Klop de slagroom met de suiker stijf tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de kwark.

  3. Pureer de helft van het rood fruit glad met een staafmixer. Meng dit door het kwarkmengsel.

  4. Laat de gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water. Laat het vervolgens smelten in een pannetje met een twee eetlepels water en zet het apart tot het iets afgekoeld is.

  5. Spatel de gelatine door het kwarkmengsel en verdeel het mengsel over de taartvorm.

  6. Laat de charlotte russe ongeveer drie uur opstijven in de koelkast. Garneer de charlotte russe met het overgebleven rood fruit en serveer met een mooi lint.

  7. Mocht je eventueel een speciale charlottevorm in huis hebben dan kun je de lange vingers aan de zijkant bij het opstijven overwegen laten en deze op het laatst tegen de taart aanzetten.

Charlotte russe

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (82 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Taart recepten Aardbei Franse recepten Notenvrije recepten Kerst Moederdag Pasen Valentijn Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in