Lava cakejes

Lava cakejes

Voor deze lava cakejes (ook wel moelleux au chocolat) wil je zelfs ’s nachts wakker worden gemaakt! Het zijn heerlijke luchtige cakejes van chocolade, waarvan het binnenste gedeelte nog warm en iets vloeibaar is. Om het extra lekker te maken, voegden we aan de chocolade lava cakejes nog karamel toe. Dan heb je de chocolade moelleux, de nog lopende chocolade en de gesmolten karamel. Echt super lekker! Iets waar iedereen blij van wordt én lava cakejes maken is hartstikke gemakkelijk. Binnen een half uur staat dit goddelijke dessert op tafel. Enjoy!

Tip: je kunt het beslag één dag van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Dan hoef je ze alleen nog af te bakken als je gasten er zijn.

Pauline

Lava cakejes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr roomboter
  • 50 gr witte bastardsuiker
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 4 tl karamel spread
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet een muffinplaat in met een bakspray. Knip vier kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat en duw ze erin. Als je het bakpapier eerst nat maakt, kun je het beter vormen.

  2. Smelt de boter met de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet, maar niet kokend water (au bain marie).

  3. Klop in een kom de eieren, eidooiers en de suiker met een mixer heel luchtig en romig. Het mengsel is klaar als het wit van kleur is en in volume is verdubbeld. Voeg het chocolademengsel toe en mix dit er meteen doorheen. Zorg ervoor dat er meteen beweging in komt, anders heb je kans dat de eieren gaan stollen door de warme chocolade.

  4. Spatel de bloem en het snufje zout er nu zo luchtig mogelijk doorheen.

  5. Verdeel over iedere holte van de vorm een flinke lepel beslag. Verdeel daarover een theelepel van de karamel spread. Giet daarop weer een flinke lepel van het chocoladebeslag.

  6. Bak de lava cakejes in negen minuten af in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de lava cakejes uit de oven, stort ze op een groot bord en verwijder het bakpapier. Serveer meteen met eventueel nog wat slagroom of een bolletje ijs.

Lava cakejes

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Taart recepten Chocolade Franse recepten Notenvrije recepten Kerst Valentijn Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in