Romige ovenpasta met pompoen

“Hartje winter” dus tijd voor stevige kost. Stamppot, erwtensoep en pompoenen. Wist je dat deze heel goed samen gaan met pasta? Eigenlijk kan je er alles mee van pompoentaart, tot broodjes met pompoenpitten en soep. De bechamelsaus maakt deze ovenpasta lekker romig! Ok, dit gerecht is misschien iets minder Hollands dan de rest van de recepten deze week, maar deze ovenpasta met pompoen hoort er toch een beetje bij vind ik.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta
1 rode ui
1 kleine pompoen
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml melk
100 gr gerapte kaas
Snuf nootmuskaat
2 tl tijm
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen, snij deze in blokjes en was deze.

Kook de pompoen en de pasta beetgaar in water met zout. Let er op dat je het niet te zacht kookt.

Smelt 25 gr boter in de pan en voeg de bloem toe. Laat de roux even zachtjes garen totdat deze wit uitslaat.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en roer alles met een garde tot een gladde saus.

Breng de bechamel op smaak met peper en zout en iets nootmuskaat.

Roer een deel van de kaas door de saus.

Verdeel de gekookte pasta en de pompoen over een ovenschaal.

Snij de ui in halve ringen en verdeel deze over de schotel. Breng de pompoenpasta op smaak met peper , zout en de tijm.

Verdeel de bechamelsaus over de pasta en garneer het met de overgebleven kaas.

Zet de schotel nog ongeveer 20 minuutjes in de oven.

Breadpops
Hotspot We love Frozz!
Bewaar
12 Comments
  • Shanna

    22 december 2015 at 16:16 Beantwoorden

    Ik ga deze vanavond maken. Alleen met tortellini. Lijkt me lekker.

  • Benjamin

    1 oktober 2015 at 16:25 Beantwoorden

    Hoi Pauline, Het was héél erg lekker, de kinderen vonden het ook ontzettend lekker. Heb niks verklapt dat er pompoen inzat, anders hadden ze van te voren al gezegd dat ze het niet lekker zouden vinden.\r\nIk krijg nu al de vraag wanneer ik de pasta weer maak !\r\nHeb er wel gebakken spekblokjes in gedaan, smaakte heerlijk 😉 Maar dat moet natuurlijk iedereen voor zich weten uiteraard..\r\nMijn moeder en mijn vriendinnen heb ik jouw site aanbevolen, ze zijn er gelijk mee aan de slag gegaan.\r\nDe romige pasta met pompoen is een succes 6!

  • Hilde

    3 september 2015 at 18:23 Beantwoorden

    bedankt om dit lekker recept met ons te delen! Ik heb dit vanavond klaargemaakt en had er voor manlief apart kip bij gebakken. Voor de docher van 5 heb ik de bananenkoekjes met chocolade uit je boek gemaakt maar wel met speltmeel. Ze zijn super!

  • Sara

    20 februari 2015 at 08:34 Beantwoorden

    Blijft dit ook twee dagen houdbaar? Dus ook bij twee keer verwarmen?

  • Marloes

    3 januari 2014 at 22:13 Beantwoorden

    Vanavond heb ik deze schotel ook gemaakt hier thuis! De roux vond ik heerlijk, en de pasta lekker romig. Maar toch mistte mijn ouders het vlees. Ik eet op mijn studenten kamer amper vlees, dus ik vond het prima zo 😉

    • Pauline

      5 januari 2014 at 11:25 Beantwoorden

      Ik denk dat kip of spekjes er wel lekker bij is. Maar ik eet hem zelf ook liever vega.

  • Susanne

    12 maart 2013 at 18:08 Beantwoorden

    Gemaakt, ik was even bang dat de roux ging mislukken maar dat is goed gegaan :)\r\nNu proeven…..

  • Joke

    6 januari 2013 at 22:09 Beantwoorden

    Wat ziet dit er heerlijk uit Pauline. Dit is zo’n recept wat ik hier in huis gewoon moet maken en niet van te voren zeggen ander gaan ze al van te voren piepen over pompoen met pasta. Ik ga het zeker maken en je hoort van me hoe ze het vonden.\r\n\r\nLiefs, Joke

    • Pauline

      7 januari 2013 at 13:31 Beantwoorden

      Leuk Joke, ik ben benieuwd. Pompoen is zoet dus wat dat betreft zit je bij Laura denk ik wel goed haha

      • Joke Kieft-Reijken

        19 september 2015 at 07:11 Beantwoorden

        Hoi Pauline,\r\n\r\nHet duurde dan even maar eindelijk deze overheelijke pompoenpasta gemaakt en wat was het heerlijk was het. Het hele gezin heeft zitten smullen!\r\n\r\nliefs, Joke

Plaats een reactie