Topblogs met recepten

Gezonde snack: Groentechips uit de oven

24
jan
Post by: Pauline on jan 24, 2013 | 9 Comments
, , , , ,

Ik probeer een beetje op de lijn te letten. Dat houdt in dat ik gevarieerd eet en gezonde keuzes maak. Ik ben een echte lekkerbek en helaas kom ik vrij snel aan als ik niet oplet. Een dieet is niks voor mij, dat hou ik niet vol en ik word er ook niet vrolijker van. Gevarieerd eten werkt voor mij het beste, doordeweeks gezonde keuzes maken en in het weekend wat lekkers. Verantwoord eten hoeft ook helemaal niet saai te zijn. Ik maakte deze groentechips als een lekker maar gezond tussendoortje.

Je kan de groentechips ook frituren in een beetje zonnebloem olie. Verwarm de olie dan tot 180 graden en bak de chipjes in 3 minuten krokant. Ik verwacht dat ze daar nog knapperiger van worden. Maar ik kies voor de slanke lijn en daarom maakte ik deze gezonde chips in de oven.

Ingrediënten voor 1 bakje
1 rode biet
1/2 pastinaak
1/2 winterwortel
Iets olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de rode biet en schaaf er hele dunne plakjes van met een kaasschaaf of mandoline. Het is echt belangrijk dat de schijfjes heel dun zijn, anders worden ze niet crispy.

De wortel en pastinaak heb ik niet geschild en ook in dunne plakjes geschaafd.

Leg de groente schijfjes op een vel bakpapier en besprenkel ze met met iets olijfolie.

Bestrooi de chips met zeezout.

Bak de groentechips in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven, laat ze vervolgens afkoelen en serveer ze direct.

Leg halverwege de baktijd een vel bakpapier over de chips als de randen te bruin worden.

Lekker en verantwoord.

9 Comments to Gezonde snack: Groentechips uit de oven

 1. Tessa
  24 januari 2013 12:25

  Wat ziet dat er mooi zomers uit. Het lijken wel bloemblaadjes!! :)

 2. Pauline
  24 januari 2013 19:10

  Dank je :) Jaa mooie kleurtjes he en ook nog eetbaar ook!

 3. Hazel
  25 januari 2013 09:03

  Hmm… dat ziet er mooi uit. Ik kwam laatst ook een recept voor groentechips tegen, maar had geen zin om te frituren. Als ik zie dat ze bij jou zo uit de oven komen, dan ga ik het toch eens op die manier proberen : )

 4. Pauline
  25 januari 2013 10:12

  Jaa dat werkt ;) bij mij was het ook een experimentje. Gefrituurd is alleen nog iets knapperiger!

 5. Anne-Lieke
  21 februari 2013 16:12

  Hi Pauline,

  Ik word vrolijk van jouw site… én van deze chips! :)

  Groetjes, Anne-Lieke

 6. Pingback: December Challenge #7 | Ms.Jules

 7. justine
  31 januari 2014 12:36

  Yeah! Deze ga ik dit weekend eens maken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Keep in touch!Image Description


Topblogs met recepten