Gepofte aardappel

Gepofte aardappel met zure room en kaas

Lekker een gepofte aardappel met zure room en kaas. De klassieker onder de bijgerechten. Je kan de aardappels poffen in de oven, in de magnetron of op de bbq. Aardappels poffen is heel eenvoudig. De zure room is er lekker fris bij. En de kaas maakt het helemaal af. Lekker met coleslaw bij een hamburger of gegrilde kip. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote aardappelen
  • 4 el zure room
  • 50 gr geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 2 takjes bieslook (of peterselie)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Prik met een vork gaten in de aardappelen. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten uur gaar. De aardappel is klaar als je deze met een vork gemakkelijk in 2en kunt verdelen, zodat er een gleuf onstaat.

  3. Bestrooi de gepofte aardappel met peper en zout en verdeel een el zure room over het midden van de aardappel. Bestrooi eventueel met gehakte bieslook en peterselie en wat geraspte kaas voor de finishing touch.

Gepofte aardappel

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in