oliebollen recept

Zelf oliebollen bakken

Met dit oliebollen recept is oliebollen bakken echt zo makkelijk! We maken ze met het recept van Yvette uit het boek Home Made Winter. De variaties met cranberries en bananen in het beslag zijn ook de moeite waard. Dit recept voor oliebollen bakken is heel erg snel en simpel. Heb je trouwens al eens ons oliebollen recept uit de airfryer geprobeerd?

Oliebollen recept
oliebollen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 20-25 oliebollen

  • 500 ml melk
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 3 el suiker
  • 500 gr bloem
  • 1 st ei
  • Snuf zout
  • Zonnebloemolie (om in te bakken)

Zo maak je het

  1. Meng de lauwe melk met de suiker en gist. Laat voor 10 minuten staan. Zeef ondertussen de bloem en het zout in een aparte kom.

  2. Voeg het ei toe. Giet daarna al kloppend met de mixer de melk bij de bloem. Laat het mengsel afgedekt minimaal een uur op een warme plek rijzen.

  3. Verhit de olie in de pan tot 180 graden. Maak met een natte ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie glijden.

  4. Keer de oliebollen na een paar minuten bakken. De oliebollen zijn klaar als ze goudbruin zijn, dit duurt zo’n 6 minuten.

oliebollen recept
oliebollen

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (84 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hollandse recepten Kerst Oud en nieuw Bakrecepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in