Zelf oliebollen bakken
Met dit oliebollen recept is oliebollen bakken echt zo makkelijk! We maken ze met het recept van Yvette uit het boek Home Made Winter. De variaties met cranberries en bananen in het beslag zijn ook de moeite waard. Dit recept voor oliebollen bakken is heel erg snel en simpel. Heb je trouwens al eens ons oliebollen recept uit de airfryer geprobeerd?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 20-25 oliebollen
- 500 ml melk
- 1 zakje droge gist (7 gram)
- 3 el suiker
- 500 gr bloem
- 1 st ei
- Snuf zout
- Zonnebloemolie (om in te bakken)
Zo maak je het
Meng de lauwe melk met de suiker en gist. Laat voor 10 minuten staan. Zeef ondertussen de bloem en het zout in een aparte kom.
Voeg het ei toe. Giet daarna al kloppend met de mixer de melk bij de bloem. Laat het mengsel afgedekt minimaal een uur op een warme plek rijzen.
Verhit de olie in de pan tot 180 graden. Maak met een natte ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
Keer de oliebollen na een paar minuten bakken. De oliebollen zijn klaar als ze goudbruin zijn, dit duurt zo’n 6 minuten.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.