Eggs benedict

Eggs benedict

Als we in een hotel overnachten of buiten de deur ontbijten bestellen we altijd eggs benedict. Thuis eten we het bijna nooit. En dat is zonde toch? Want waarom zou je jezelf thuis niet verwennen met ei benedict? Waarschijnlijk toch omdat het best wel wat tijd kost, maar voor dit eggs benedict recept maken we het onszelf gemakkelijk. De hollandaisesaus maken we gewoon in de blender. Lekker snel klaar, precies wat we willen! Perfect voor de lazy sundays deze benedict eggs. Met de homemade hollandaisesaus is het helemaal een treat! Liever met zalm? Maak dan eens de eggs Norwegian.

Eggs benedict
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 broodjes
  • 4 - 8 eieren
  • 4 plakjes ham
  • Scheutje azijn
  • Verse bieslook

Ingrediënten voor de hollandaisesaus

  • 3 eidooiers
  • 200 gr roomboter
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Breng een pannetje water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten. Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei. Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in drie minuten gaar. Haal het eitje uit het water en stop het in een kom met heet water. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn. Bewaar ze in warm water.

  2. Doe drie eidooiers met een kneepje citroensap, peper en zout in de blender. Meng het geheel voorzichtig. Smelt 200 gram roomboter in een steelpannetje. Voeg dit langzaam toe aan de hollandaisesaus totdat een romige saus ontstaat.

  3. Beleg de broodjes met de plakjes ham. Leg daarop het gepocheerde ei en maak af met de hollandaisesaus.

  4. Snijd de bieslook. Breng de eggs benedict op smaak met wat peper en zout en serveer met de fijngesneden bieslook.

Eggs benedict
ingredient ei

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Brood en deeg Ei Franse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Pasen Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in