Gingerbread koekjes

De feestdagen gaan gepaard met lekkernijen, snoep, chocola, lekker eten en zoete koekjes. Gingerbread koekjes zijn in het buitenland enorm populair. De gember geeft een specifieke smaak aan het koekje. Achteraf gezien had ik nog wat kaneel willen toevoegen, ik denk dat het dan nog lekkerder zou zijn geweest. Leef je helemaal uit met het versieren. Het is even oefenen, maar deze koekjes zijn een mooi begin. Niet al te moeilijk en een waanzinnig resultaat.

Ingrediënten voor 30 st
330 gr bloem
135 gr schenkstroop
125 gr boter
75 gr bruine Basterdsuiker
3 tl gemberpoeder
2 tl kaneel
2 tl bakpoeder
Snuf zout

Ingrediënten voor de Icing
500 gr suikerbakkerspoeder
3 el merinque poeder
2 tl wijnsteenzuur
+/- 40 ml water

Materialen
Spuitzakken
Americolor kleurstoffen
Spuitmondjes nr. 2
Uitsteker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop de boter met de suiker luchtig en romig.

Voeg de stroop en de specerijen en het zout toe en klop dit mee.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij het deeg. Kneed het door totdat het 1 geheel is geworden.

Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Rol het koekjesdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Steek de koekjes uit met de uitsteker.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Zo maak je de icing
Zeef het poedersuiker, het merinquepoeder en het wijnsteenzuur in de mengkom van je keukenmachine.

Zet de machine aan op een lage stand. Voeg langzaam hele kleine scheutjes water toe.

Ga hier mee door totdat een dikke egale pasta ontstaat. De pasta moet mooi glanzend zijn.

Deze pasta kan je afgedekt in de koelkast bewaren.

Als je gaat beginnen met decoreren, doe je een schep van de pasta in een apart bakje. De pasta kleur je met kleurstof.

Voeg vervolgens weer druppels water toe, totdat de icing van je lepel loopt. Als je met een lepel in je icing roert, moeten de roer strepen na 20 seconden verdwenen zijn. Dan is de icing op de juiste dikte.

Ga nu lekker aan de slag met het decoreren van de gingerbread koekjes.

Recept: Donna Hay Modern Classics
Icing: De Koekenbakkers Het Koekboek

Camembert uit de oven
Review Veg
Bewaar
12 Comments
  • Barbara

    28 februari 2017 at 16:53 Beantwoorden

    ja ik vind ze helemaal top!👍 👍

  • Aurélia

    26 december 2016 at 12:31 Beantwoorden

    Meringue schrijf je met een G en niet met een Q.

  • Malika

    24 december 2015 at 15:30 Beantwoorden

    Heb ze vanmiddag gebakken voor vanavond, heb er stiekem al eentje geproefd en ze zijn heerlijk! De licht pittig kruidige smaak van gember en kaneel doen het goed in koekjes en stroop in koekjes had ik nog nooit eerder geprobeerd maar zeker met deze kruiden is stroop een stuk lekkerder dan kristalsuiker 🙂

  • Laura

    18 december 2015 at 19:43 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Wat voor soort schenkstroop gebruik je? Ik weet niet zo goed waaraan ik moet denken bij schenkstroop.

    • Pauline

      18 december 2015 at 20:19 Beantwoorden

      De stroop die je ook op een pannenkoek doet 😉

  • Marlon

    20 december 2014 at 14:41 Beantwoorden

    Moet de boter koud zijn of op kamertemperatuur?

  • Hazel

    9 december 2014 at 09:00 Beantwoorden

    Gingerbread man cookies, blijven leuk! 🙂

  • Simone

    4 december 2012 at 20:18 Beantwoorden

    Jammer dat ik er komende weken geen tijd meer voor heb ;-( \r\nHet ziet er weer geweldig uit!

    • Pauline

      5 december 2012 at 10:46 Beantwoorden

      Oh echt niet? Dat is janmer, het is zo leuk om te maken 😉

  • Laura's Bakery

    4 december 2012 at 08:31 Beantwoorden

    Jaaaa wat zijn ze leuk!!

Plaats een reactie