Gevulde Appeltjes uit de Oven

Door het leuke persbericht van De Boomgaard had ik een hele lading appeltjes liggen. Lekkere en frisse appeltjes, daar kan ik wel wat mee. Ik maakte gevulde appeltjes uit de oven van. Deze appeltjes zijn lekker als tussendoortje bij de koffie of lekker als dessert. Serveer er een bol ijs bij en je hebt een heerlijk dessert.

Ingrediënten voor 4 personen
4 Dalinco appels
Handjevol pecannoten
Handjevol rozijnen
2 tl kaneel
25 gr roomboter
25 gr bloem
25 gr suiker
25 gr havermout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij een kapje van de appel af.

Hol de appel uit met een meloenboortje. Zorg dat je de randen en de bodem in tact laat. Verwijder het klokhuis.

Voeg de kaneel, de rozijnen en de gehakte pecannoten bij de appel. Voeg eventueel nog een schepje suiker toe en meng het door elkaar.

Vul de appels met het mengsel.

Doe de bloem, suiker, havermout en boter in een kom. Maak er met je vingers een kruimeldeegje van. Dit doe je door de boter in kleine stukjes te wrijven.

Bedek de appels met de crumble en bak ze in ongeveer 25 minuten af.

Fijne Feestdagen
Kerst voorgerecht: Zalm | Appel | Rode Biet
Bewaar
6 Comments
  • sophie

    25 december 2016 at 12:31 Beantwoorden

    kan je ze al van te voren maken, zonder ze meteen af te bakken?
    ik wil ze namelijk vanmiddag alvast uithollen en vanavond pas afbakken.

  • J.

    27 december 2014 at 10:49 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt als nagerecht bij ons zelfgemaakte driegangenmenu. En het was heerlijk. We hadden de pecannoten weggelaten. \r\nSchil is ook prima eetbaar.\r\nVoor herhaling vatbaar, want zo moeilijk is het niet.

  • guusje

    1 december 2013 at 15:28 Beantwoorden

    is die schil dan nog wel lekker?

  • Life is sweet

    24 december 2012 at 13:18 Beantwoorden

    dit ziet er echt heel lekker uit

  • Life is sweet

    24 december 2012 at 12:56 Beantwoorden

    dit ziet er echt heel lekker uit 🙂

Plaats een reactie