Review Veg

Wat zijn de feestdagen toch fijn, lekker eten en drinken, gezelligheid, kaarsjes aan en cadeautjes. Leuke DIY cadeautjes, surprises of echte cadeaus waar een kookliefhebber blij van wordt. Veg is een kookboek wat ik op mijn lijstje had staan.

Veg, de naam zegt het al, is een boek boordevol vegetarische recepten. Hugh Fearnley-Whittingstall, bekend van de Britse River Cottage series, schreef al eerdere boeken over vlees, vis en every day boeken. Hugh is dus zelf geen vegetariër, maar ziet wel het belang in van minder vlees eten.

In Veg laat hij je zien dat groente ontzettend veelzijdig is, dat je met het seizoen mee moet koken en dat Veg niet alleen voor vegetariërs is. De achterliggende gedachte van het groentekookboek is je er toe aan te zetten, meer groente te eten en het zelfs het hoofbestanddeel van je maaltijd te maken. Waarom? Omdat het kan, lekker is en net zo voedzaam en veel beter voor het milieu.

Het 416 pagina’s tellende, boek bestaat uit 12 hoofdstukken waaronder troosteten, mezze, grill en bbq gerechten en een niet verwachte, maar aangename verrassing in dit boek, het hoofdstuk brood. Toen ik de titel las, dacht ik meteen aan 416 pagina’s met groente recepten, maar groente kan je natuurlijk prima combineren met brooddeeg en pizzadeeg. Daarnast tal van lekkere recepten, geroosterde pompoenen uit de oven, heerlijke gevulde soepen met kikkererwten en snijbiet, quiches met sla en lente ui en lekkere dips van artisjok en aubergines.

Ik vind het een leuk en verrassend boek met ontzettend lekkere recepten. Het is vernieuwend, er komt geen spatje vlees of vis aan te pas en zelfs aan de veganisten is gedacht. Deze recepten zijn aangeduid met een V-tje, zodat je zeker weer dat er geen enkel dierlijk product is gebruikt. Achterin het boek staat nog een leuk hoofdstuk met groente voor onderweg, voor in je bento, om mee te nemen en een lijstje wat je altijd in huis moet hebben!

Veg is genomineerd voor het Kookboek van het jaar 2012 in de categorie vertaald. Ben je net zo enthousiast als ik, stem dan op Veg!

Stemmen kan hier!

Titel: Veg
Auteur: Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep
Prijs: € 24,95

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in