Snelle couscous

Couscous is een ideaal bijgerecht voor Arabische gerechten. Het is ontzettend snel klaar, je hebt niet eens een pan nodig en je kan er eindeloos mee variëren. In de zomer eet ik het vaak als salade, maar nu het buiten kouder wordt, geef ik toch de voorkeur aan een warme bereiding. In een snelle couscous moet altijd iets zoets zitten en iets knapperigs, dan is het mooi in balans. Vaak kijk ik gewoon wat ik in mijn koelkast heb liggen en bedenk ik het recept ter plekke.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr couscous
Handjevol gedroogde abrikozen
Handjevol pecannoten
2 geroosterde paprika’s (evt. uit pot)
Hanjevol munt en peterselie
Sap van een halve citroen
Olijfolie
Peper en Zout

Zo maak je het
Strooi de couscous in een schaal en giet hier kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een bord en zet het weg.

Hak de pecannoten in stukjes en snij de abrikozen in blokjes.

Snij de paprika’s in stukjes en hak de kruiden grof.

Na ongeveer 10 minuten heeft de couscous al het vocht opgenomen. Roer het door elkaar met een vork.

Voeg peper en zout toe, het sap van een halve citroen en een scheut goede olijfolie.

Voeg de gesneden ingrediënten en de gehakte kruiden toe en meng het geheel door elkaar.

Lekker bijgerecht bij kip, lamsvlees en serveer het met platbrood en raita.

Silikomart Macaronmat
Review Green delicious: Puur koken met je eigen oogst
Bewaar
No Comments

Plaats een reactie