Review Ottolenghi Het Kookboek

Ottolenghi staat in London bekend als hotspot om te eten. Eetwinkel, patissier, deli, restaurant en bakkerswinkel in één, waar kleurige en creatieve gerechten op de kaart staan. Klinkt als een mustgo!

Ottolenghi Het Kookboek is het 2e boek van Yotam Ottolenghi en Sammi Tamimi dat Nederland veroverd heeft. Inmiddels is zelfs hun 3e boek Jerusalem uit, alleen is deze op moment van schrijven, nog niet in het Nederlands verkrijgbaar.

Ottolenghi neemt je mee op reis naar het midden oosten. Veel kruiden, specerijen, fruit, noten, citroen, knoflook en warme smaken worden in dit boek gebruikt. Ottolenghi is gevarieerd en speelt met groente. Zoete broccolini, geroosterde pompoen en gegratineerde venkel zijn slechts een greep uit de grote verscheidenheid aan vegetarische gerechten. Maar ook vlees- en vis liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Gegrilde kip, lamsvlees, zeebaars en coquilles, allemaal gerechten die mij doen watertanden.

Ik ben op slag verliefd, ik ben dol op groente en ik hou van spannende combinaties. Het boek bevat 140 originele gerechten van complete hoogdgerechten tot gezonde salades en heerlijke tartelettes en desserts. Daarnaast staan er basisrecepten in voor korstdeeg, jams en diverse sauzen.

Achterin het boek staat een overzicht van de meest gebruikte ingrediënten. Dit kan misschien wat ingewikkeld lijken, maar de doorgewinterde hobbykok ziet hier juist een uitdaging in. Sumak, za’atar en tahin zijn niet ingrediënten die iedereen kent. Maar dan heb ik één tip voor je, bezoek eens een Turkse of Marokkaanse supermarkt en je zult versteld staan van al het lekkers dat je daar kunt krijgen.

Ik vind Ottolenghi echt een aanwinst voor mijn kookboekenverzameling. Ottolenghi is een boek waar je uit blijft koken. Of het nu op een simpele doordeweekse dag is of wanneer je groots wilt uitpakken, dit boek biedt je voor elke gelegenheid wat lekkers.

Titel: Ottolenghi Het Kookboek
Auteur: Yotam Ottolenghi en Sammi Tamimi
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
Prijs: € 29,95

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in