Hamburgerbroodjes

Onlangs maakte ik zelf hamburgerbroodjes. Een lekker broodje hamburger op zijn tijd kan ik wel waarderen. Het liefst een burger van de BBQ met een lekkere zelf gemaakte saus en echte cheddar kaas. Het voordeel van de vele kookprogramma’s op tv is dat dat ik M. ook wel eens zover krijg iets lekkers te maken. M. wilde Mexicaanse hamburgers maken en dan helemaal from scratch. Met ei, paneermeel, vers gehakt en kruiden. Ik zou dan de hamburgerbroodjes maken die ik op de broodsite van Levine had gezien. Goede deal toch? En lekker dat het was..

Ingrediënten voor 6 broodjes
425 gr bloem
7 gr gist
12 gr suiker
8 gr zout
240 ml melk
28 gr zachte roomboter
1 losgeklopt ei
Sesamzaad

Bereidingswijze
Maak eerst een voordeeg: mix 280 gr bloem met de gist en de melk door elkaar.

Voeg de zachte boter, het zout, het suiker en het losgeklopte ei toe en mix tot een glad beslag.

Laat dit afgedekt ongeveer een uur staan.

Voeg beetje bij beetje de resterende 145 gr bloem toe en kneed dit gedurende 10 minuten totdat er een soepel deeg ontstaat.

het deeg is goed als het licht plakkerig aanvoelt en loslaat van de wanden van de kom. Je moet het uit elkaar kunnen trekken zoals een kauwgombal.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat het gedurende een uur tot het dubbele volume rijzen.

Haal het deeg uit de kom en druk met je vingers de lucht er uit. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.

Vorm balletjes van het deeg door de uiteinden naar binnen te vouwen, het deeg om te keren en het op te bollen.

Laat de balletjes ongeveer 10 minuten rusten onder een natte theedoek.

Druk de deegballen plat en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze eventueel met eigeel of water en strooi er sesamzaad over heen.

Laat de balletjes een uur rijzen. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 225 gr.

Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten af.

Laat de hamburgerbroodjes afkoelen op een rooster en maak er een lekkere hamburger bij.

Bron: www.uitdekeukenvanlevine.nl

DIY: currypasta maken
Shoplog Amerika Californië
Bewaar
9 Comments
  • Sofieke

    14 augustus 2015 at 19:41 Beantwoorden

    Heerlijk zijn deze hè?! Helaas is mijn voorraadje in de vriezer alweer op, dus binnenkort maar weer een nieuwe voorraad aanleggen. Eerst morgen de gewone witte en bruine bolletjes van Levine bakken.

  • Karin

    8 oktober 2014 at 13:11 Beantwoorden

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn goed eetbaar \r\nHeb alle ingredienten in mijn broodmachine gedaan en dan op “deeg” programma gezet ,eruit gehaald en verdeeld in 6 porties ,bolletjes gemaakt en oven in,heel gemakkelijk

  • Carine Serlet

    10 oktober 2013 at 22:43 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nIs dat gedroogde of verse gist die gebruikt wordt? Ben fan in de 1e graad van uw pagina. Doe zo verder! \r\nVriendelijke groeten,\r\nCarine

    • Pauline

      10 oktober 2013 at 22:46 Beantwoorden

      Wat leuk om te horen. Ik gebruik altijd gedroogde gist.

  • noortje

    4 augustus 2013 at 17:16 Beantwoorden

    Pauline. \r\nVandaag heb ik deze broodjes proberen te maken. Het reizen enz. ging goed. Toen ik er bolletjes van gemaakt heb en 1 uur op de plaat heb laten reizen werden ze heel plat, ik heb ze toch gebakken in de hoop dat ze dan zouden stijgen. Nu heb ik dus platte broodjes gelijk een pita broodje. Kun jij mij vertellen wat er mis gegaan is.

    • Pauline

      5 augustus 2013 at 11:56 Beantwoorden

      Ik ben bang dat ze te lang gerezen hebben. Het is nu zo warm, waardoor het rijsproces sneller gaat. Volgende keer gewoon even af en toe kijken, als het volume verdubbeld is, is het al goed.

  • Marike - LIVWOW.nl

    10 oktober 2012 at 21:27 Beantwoorden

    Klinkt goed! Ben gek op broodjes hamburger, helemaal degene die je thuis maakt (niet die van fastfoodrestaurants..)

    • Pauline

      10 oktober 2012 at 23:01 Beantwoorden

      Jaa ik ook, ik kon even geen burger meer zien in Amerika maar heb er nu wel weer zin in 😉

  • Simone

    10 oktober 2012 at 19:59 Beantwoorden

    Heerlijk! jammer dat het mij nog nooit gelukt is. (broodjes is niet mijn specialiteit, zeg maar mijn grootste missers)

Plaats een reactie