Gegrilde Zalm in Soja marinade

Dit is echt zo lekker! Door de soja en de gember krijgt je zalm een mooie gecaramelliseerde korst. Lekker donkere smaken met een zoete ondertoon. Het belangrijkste is dat je grill pan goed heet is. Door de hitte van de pan, plakt de vis niet vast aan de pan en krijg je gegrilde zalm in soja het beste resultaat.

Ingrediënten
Een mooie moot zalm, ongeveer 150 gr p.p.
6 el olijfolie
4 el soja
1 el vissaus
2 tenen knoflook
1 el gember siroop
Peper en zout

Bereidingswijze
Voor de marinade doe je alle ingrediënten in een kom. Hak de knoflook in grove stukken en voeg dit bij de marinade. Meng het geheel door elkaar.

Leg de zalm minimaal 1 uur in de marinade, het liefst veel langer natuurlijk.

Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalm nog even met wat extra olie en leg de vis in de gloeiend hete pan.

Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan weerszijden. Dit is even afhankelijk van de dikte van je vis.

De zalm moet in ieder geval nog roze van binnen zijn.

Serveer de zalm met rijst en gewokte groente.

Save the Date: Fort Festijn 28 oktober!
Zelf sushi maken met Saitaku
Bewaar
19 Comments
  • Benjamin

    17 mei 2015 at 17:23 Beantwoorden

    Hoi,\r\n\r\nIk vroeg me af. Of je Japanse zoute soja moet gebruiken. Of zoete Indonesische soja? Groetjes!

  • Marion Verhoeven

    26 februari 2015 at 14:56 Beantwoorden

    ik ga straks de zalm maken ben benieuwd,de marinade ruikt lekker

  • Lotte

    21 januari 2015 at 15:02 Beantwoorden

    Ik heb een soortgelijk recept alleen komt de vis bij mij uit de oven. Leg het zalmmootje in aluminiumfolie doe er een eetlepel sojasaus en een eetlepel gember overheen. Een knoflookteentje erbij, dille erover en pijnboompitten erbij. Een stukje citroen of citroensap en een schepje suiker er overheen. Zelf zet ik de oven op grillstand en is de vis met 10 a 15 minuten gaar (sappiggaar zeg maar). Heerlijk voor bij de pasta!!

  • Eveline

    5 januari 2015 at 19:25 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!\r\nWat is gembersiroop juist en bestaat er ook een alternatief?

    • Pauline

      6 januari 2015 at 18:30 Beantwoorden

      Je kunt het ook vervangen voor honing of een scheutje agavesiroop.

  • Johanna

    19 oktober 2014 at 16:16 Beantwoorden

    Oooooh ik ben zoooooo fan van je recept uit het boek! \r\nheb er dus ook maar eens een blogje aan besteed: \r\nhttp://kokenmeteenuitdaging.blogspot.nl/2014/10/zalm-in-sojamarinade.html

  • Nicolien

    14 oktober 2014 at 13:46 Beantwoorden

    Mmmm… heerlijk!

  • Kirsten

    22 juni 2014 at 20:22 Beantwoorden

    Vandaag voor het eerst op je blog terecht gekomen en deze zalm gemaakt. Heerlijk was het! \r\nVoor herhaling vatbaar en ben de site al aan het doorspitten voor andere gerechten. Lekker allemaal!

  • Lisa

    27 maart 2014 at 15:56 Beantwoorden

    Lijkt heel erg op de zalm die je in Het Gouden huis in Almere kan bestellen! Mijn vriend en ik vinden die erg lekker dus dit recept ga ik zeker proberen!\r\n\r\nThanks!!

  • Juliën

    21 januari 2014 at 17:44 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nZou je de zalm ook 24 uur kunnen marineren of is dat niet lekker?\r\nIk wil het graag een dag van tevoren in de marinade zetten en dan in de koelkast bewaren omdat ik niet savonds nog een uur wil wachten haha.\r\nGroetjes Juliën

    • Pauline

      21 januari 2014 at 21:21 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed, de smaken zullen er lekker intrekken.

  • Foodloveandhappiness

    25 oktober 2012 at 22:20 Beantwoorden

    Ik houd van zalm en al helemaal van de Japanse keuken, dus: perfect! Ik krijg er veel te veel trek van, niet goed zo laat op de avond;)

  • Joke

    18 oktober 2012 at 16:58 Beantwoorden

    Ziet er goed uit Pauline, ga het zeker een keer maken!!\r\nDank je wel voor het recept :)\r\n\r\ngroetjes, Joke

  • leonie krikke

    18 oktober 2012 at 12:13 Beantwoorden

    Lijkt mij erg lekker! Bedankt voor het recept. 🙂

  • Selma

    18 oktober 2012 at 09:23 Beantwoorden

    Zou je de zalm ook in een gewone koekenpan kunnen bakken? Ik heb helaas geen grillpan 🙁 .

    • Pauline

      18 oktober 2012 at 10:31 Beantwoorden

      Tuurlijk kan dat, alleen krijg je dan niet dat mooie gril randje. Dan is het een gebakken zalm en hij zal er vast niet minder lekker door smaken 😉

Plaats een reactie