Currypasta
De basis voor een lekkere curry is een goede currypasta. Nou kan je natuurlijk een kant-en-klare currypasta in de supermarkt kopen, maar je kunt hem net zo gemakkelijk zelf maken. Zelf je currypasta maken is misschien nog wel lekkerder en geloof ons echt harstikke simpel! Officieel maak je een currypasta in een vijzel, maar wij gebruiken gewoon de keukenmachine.
Gele curry pasta
Wij maken dit keer een gele curry pasta, de mildste variant onder de currypasta’s. Hou je van nog meer pit? Dan is de Thaise rode curry een aanrader! Zelfgemaakte currypasta kun je een aantal weken in de koelkast bewaren, mits je natuurlijk een gesteriliseerde pot hebt gebruikt. Dus kook je (weck)pot van te voren goed schoon en je kan een tijd genieten van je eigen currypasta!
Maak ook eens een Marokkaanse versie met ras el hanout!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 1 potje
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 citroengras (het witte gedeelte van de stengel)
- 1 groene peper
- 3 cm gember (fijngehakt)
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl korianderzaad
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 limoen
- Snufje zout
Materiaal
- Keukenmachine of vijzel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen fijn in de keukenmachine of een vijzel. Doe de currypasta vervolgens in een schone gesteriliseerde pot.
Van deze hoeveelheid kan je zo’n 2 tot 3 keer curry (voor vier personen) maken.
Je kunt de currypasta in een schone pot best wel een tijdje bewaren in de koelkast. Bij ons was hij na twee weken nog prima, maar gebruik vooral je neus om te ruiken of hij nog goed is.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in