Club Mozzarella


Een club sandwich heb je in heel veel verschillende varianten. Ik maakte eerder al de traditionele versie met kip en bacon maar deze club mozzarella is ook niet te weerstaan. Mozzarella en tomaat is een klassieke combinatie die lekker blijft. Als je verse ingrediënten gebruikt en buffelmozzarella, is dit echt een onweerstaanbaar lekker broodje.

Ingrediënten voor 1 Club
3 boterhammen
2 plakken bakbacon
1 bol buffelmozzarella
1 tomaat in plakjes
Paar plakjes komkommer
1/2 rode ui in halve ringen
Handjevol sla

Voor de pestosaus
1 el rode pesto
1 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise

Bereidingswijze

Laat een grillpan goed heet worden. Rooster de plakken brood aan weerszijden bruin, totdat er een mooi grillmotief is ontstaan.

Bak vervolgens de bacon in dezelfde grillpan, knapperig en goudruin.

Maak de pestomayonaise door de rode pesto, de Griekse yoghurt en de mayonaise te mengen.

Bestrijk 1 boterham met de pestomayonaise, leg daarop een handjevol sla.

Leg daarop de bacon. Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de bacon.

Maak de laag af met de komkommer, de tomaat en de rode ui.

Leg vervolgens een nieuwe boterham op de stapel en herhaal de voorgaande stappen.

Bestrijk de laatste boterham met de pestomayonaise en leg deze met de droge kant naar boven.

Halveer de sandwich diagonaal en geniet er lekker van.

Inventum Cakepop Maker
Hotspot Hotel Chocolat Christmas Launch
Bewaar
7 Comments
  • Joy

    31 oktober 2012 at 17:38 Beantwoorden

    Wauw, ziet er echt heerlijk uit! X

  • Anita

    31 oktober 2012 at 10:28 Beantwoorden

    Mm ziet er heerlijk uit, ik ga hem ook eens proberen!

  • Laura's Bakery

    30 oktober 2012 at 22:48 Beantwoorden

    Oh jam! Dat klinkt verrukkelijk. Ga ik zeker eens maken!

    • Pauline

      31 oktober 2012 at 10:25 Beantwoorden

      It was 😉 Inderdaad ook een leuk idee voor een high tea! Mini clubs.

  • Foodloveandhappiness

    30 oktober 2012 at 21:10 Beantwoorden

    Ik ben gek op mozzarella, dus dit is echt een gerecht voor mij! Leuk om klein te snijden voor bijv. een hightea of andere gezellige middag, of jezelf lekker verwennen als lunch in het weekend:)

  • Lin

    30 oktober 2012 at 11:22 Beantwoorden

    Oh heerlijk! Bedankt voor de lunchinspiratie.

Plaats een reactie