gegrilde vijgen

Gegrilde vijgen met Parmaham en Geitenkaas

Verse vijgen zijn echt zo ontzettend lekker en ze liggen nu volop in de winkels! Je kan gegrilde vijgen goed gebruiken in nagerechten en zoete baksels, maar ook als voorgerecht zijn ze heerlijk. Het zoute van de ham combineert goed met het zoete van de vijg en het zure van de Balsamico… Ik grill de vijgen in de oven, maar dit hoeft niet perse. Je kunt ze ook gewoon koud eten. Ik vind het zelf wel lekker als de kaas iets smelt en daarom stop ik ze even kort in de oven.

Ik vulde mijn vijg met zachte geitenkaas. Je kunt dit eventueel ook vervangen voor ricotta, mozzarella of blauwe kaas. De combinatie met kaas is heel erg lekker. En het leuke van dit gerechtje is dat het er heel chique uitziet, maar echt maar een paar tellen werk kost. En eerlijk is eerlijk, daar houden we toch allemaal van.

Ingredienten per persoon
1 verse vijg
2 plakjes Parmaham
25 gr zachte geitenkaas
1 el balsamico azijn

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

Was de vijgen en snij ze van bovenaf kruislings in. Snij niet te ver door.

Verdeel de geitenkaas over de holte van de vijg. Het hoeft allemaal niet zo precies.

Wikkel de Parmaham om de vijg heen.

Gril de vijgen 5 tot 10 minuten in de oven. Let erop dat de Parmaham niet aanbrandt. Dek het eventueel af met wat aluminiumfolie.

Het gaat erom dat hij warm is. Want dan zijn de smaken het allerlekkerste.

Besprenkel de gegrilde vijgen nog een beetje met balsamico en geniet er van!

gegrilde vijgen

Kabeljauw met een korstje
Chocolade Tarwe Koekjes
Bewaar
9 Comments
  • Charisma

    3 oktober 2015 at 20:36 Beantwoorden

    Ik heb de gegrilde vijgen net voor m’n ouders gemaakt! Het was heerlijk! Bedankt voor je leuke recepten!

  • Peggy

    23 december 2014 at 00:45 Beantwoorden

    Welk soepje zou ernaast passen?

  • Diane

    4 oktober 2014 at 16:41 Beantwoorden

    We gaan het recept morgen maken voor onze gasten! Verheug me er al op!

  • Pauline Lap

    12 september 2014 at 21:38 Beantwoorden

    Hoi Pauline, wat een heerlijk recept lijkt me dit. Ik wil dit binnenkort maken als voorgerecht, heb jij tips om voor een etentje met fijnproevers voor een hoofd- en nagerecht. Het liefst iets met kip als hoofdgerecht en iets zonder veel vet (slagroom oid) als dessert.

  • Lin

    28 januari 2013 at 20:13 Beantwoorden

    Aah het water loopt me in de mond (en ik heb net gegeten).

  • Pauline

    11 september 2012 at 09:31 Beantwoorden

    Jaa lekker en simpel 😉

  • Nell Nijssen

    10 september 2012 at 19:26 Beantwoorden

    Lampje! Dit wordt mijn simpele voorgerechtje voor het etentje volgend weekend! Thnx

  • SasKookt

    10 september 2012 at 16:27 Beantwoorden

    Dit recept lijkt een beetje op de vijgen met ham en mozzarella van Jamie Oliver die ik soms maak. Ook een aanrader! http://saskookt.blogspot.be/2010/11/vijgensalade-van-jamie.html

Plaats een reactie