Sunday Roast

Sunday Roast is een typisch Engels begrip. Een stevige maaltijd met geroosterde groente, aardappelpuree en roasted meat. Het liefst vlees wat lang in de oven heeft gestaan en lekker goudbruin geroosterd is.

Ik vind deze variant met kip juist ideaal voor een doordeweekse dag. Je moet even wachten tot het klaar is, maar de voorbereiding is zo gedaan. Het is een kwestie van snijden en de oven doet de rest. Maar tradities moet je in ere houden, daarom deze Sunday Roast met kippendij.

Ingrediënten voor 2 personen
2 kippendijen
200 gr krieltjes met schil
2 rode uien
1 gele paprika
2 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
Smaakzout Spanje of
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een grote braadslee en verdeel wat olie op de bodem van de schaal.

Leg de kippendijen in de schaal en bestrooi deze royaal met het smaakzout. Het ideale van dit zout is dat er ook al diverse kruiden en smaakmakers in verwerkt zijn. Hier zit bijvoorbeeld gedroogde serranoham, sinaasappelschil en knoflook in. Je kan ook peper en zout gebruiken, mocht je dit niet in huis hebben.

Snij de rode ui in parten en leg deze in de schaal.

Was de krielen en halveer ze en verdeel ze over de schaal.

Was de paprika en snij deze in parten en voeg deze bij de schaal.

Plet de knoflooktenen met je mes en doe ze in de schaal.

Leg het rozemarijn op de kip en besprenkel het gerecht met olijfolie.

Laat de roast in ongeveer 45 minuten gaar worden!

Enjoy it!


Gespot op de Najaarsbeurs
Financiers uit Home Made
Bewaar
12 Comments
  • Denise

    26 april 2015 at 20:29 Beantwoorden

    Super receptje hoor! Heerlijk van gesmuld. Bij ons was de roast wel iets eerder klaar. 35 minuten bij 180 graden hetelucht was voldoende. En we hadden er nog een rode paprika en courgette bij gedaan 🙂 Blijvertje voor de zondag!

  • Lotte

    9 maart 2015 at 16:16 Beantwoorden

    Ik ga binnenkort voor het eerst voor mijn vriend koken en ik denk dat ik hem met dit gerecht ècht voor me kan winnen.

  • Daphne

    7 september 2014 at 19:45 Beantwoorden

    Haha, ik had het al 1,5 u in de oven staan toen ik in de opmerkingen las dat het maar 3 kwartier hoeft!! Snel eruit gehaald en evengoed erg lekker. Ik heb nog wat ontbijtspek over de kip heen gedaan.

  • wendy

    6 november 2013 at 11:40 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\n\r\nook ik heb sinds kort je blog ontdekt en ben super enthousiast. Ik was wel toe aan nieuwe inspiratie naast altijd maar die ah.nl/recepten ;-). Je recepten zien er allemaal heerlijk uit en krijg zin om alles uit te proberen. Bij dit recept vroeg ik me af wat ik voor de paprika zou kunnen vervangen aangezien mijn vriend daar allergisch voor is. Kun jij me wat ideeën geven?\r\n\r\ngroetjes Wendy

    • Pauline

      6 november 2013 at 12:15 Beantwoorden

      Wat leuk! Er zijn heel veel groentes die je kunt roosteren, uien, pompoen, wortel, biet en pastinaak. In de zomer tomaat, courgette en aubergine 😉 veel kookplezier!

  • Lisette

    6 augustus 2013 at 21:42 Beantwoorden

    Ik heb je blog pas net ontdekt en ben er heel enthousiast over.\r\nIk zou heel graag willen weten waar je smaakzout (Spanje) kunt kopen..Ik heb het in de supermarkt nog nooit gezien. Dan ga ik als eerste bovenstaand ferecht maken!

    • Pauline

      8 augustus 2013 at 17:01 Beantwoorden

      Hoi Lisette dat kan je online bij uiteigenstreek.nl kopen, maar Marqt heeft het ook

      • Lisette

        11 augustus 2013 at 10:55 Beantwoorden

        Fijn bedankt! De sunday roast gisteren gemaakt en is echt een aanrader. De kinderen vinden de groenten naar b.b.q. smaken en dus lekker.

  • Suis

    3 september 2012 at 12:08 Beantwoorden

    Haha… ik dacht het al 😉 Ik ga het vandaag maken. Je blog is echt geweldig trouwens!

  • Suis

    2 september 2012 at 13:41 Beantwoorden

    Bedoel je echt 3 tot 4 uur of 3 kwartier?

Plaats een reactie