Chocolade Tarwe Koekjes

Chocolade tarwe koekjes, ik ben er dol op. Er zijn tijden geweest dat ik helemaal niet van zoet hield. Ik at bijna nooit koekjes en ook chocolade kon ik makkelijk weerstaan. Tegenwoordig is dat anders en is het voor mij zelfs onweerstaanbaar geworden. Het begint al met het maken van het koekjesdeeg, ik kan hier niet van af blijven. Wat is jullie favoriete koekje?

Ingrediënten voor 25 stuks
125 gr boter
90 gr bruine basterdsuiker
60 ml melk
225 gr tarwemeel
40 gr zelfrijzend bakmeel
30 gr kokossnippers
100 gr pure chocolade

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr.

Klop de boter en suiker licht in en romig in een mixer.


Voeg beetje bij beetje de melk toe en zorg dat het mengsel glad en romig wordt.

Voeg het tarwemeel en het zelfrijzend bakmeel toe en de kokossnippers.

Meng het geheel goed door elkaar.

Maak balletjes ter grootte van een 2 euro munt en leg die op een bakplaat met bakpapier.

Bak de koekjes in ongeveer 18 minuten goudbruin.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain marie. (in een vuurvaste kom boven kokend water)

Neem een lepel chocolade en verdeel dit met een zig zaggende beweging over de koekjes.

Zo krijg je mooie lijnen. Laat de chocolade vervolgens hard worden.

Bron: Zoete en Hartige Hapjes | Kitchen Classisc

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Koekjes recepten Chocolade Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in