Chocolade Tarwe Koekjes

Chocolade tarwe koekjes, ik ben er dol op. Er zijn tijden geweest dat ik helemaal niet van zoet hield. Ik at bijna nooit koekjes en ook chocolade kon ik makkelijk weerstaan. Tegenwoordig is dat anders en is het voor mij zelfs onweerstaanbaar geworden. Het begint al met het maken van het koekjesdeeg, ik kan hier niet van af blijven. Wat is jullie favoriete koekje?

Ingrediënten voor 25 stuks
125 gr boter
90 gr bruine basterdsuiker
60 ml melk
225 gr tarwemeel
40 gr zelfrijzend bakmeel
30 gr kokossnippers
100 gr pure chocolade

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr.

Klop de boter en suiker licht in en romig in een mixer.


Voeg beetje bij beetje de melk toe en zorg dat het mengsel glad en romig wordt.

Voeg het tarwemeel en het zelfrijzend bakmeel toe en de kokossnippers.

Meng het geheel goed door elkaar.

Maak balletjes ter grootte van een 2 euro munt en leg die op een bakplaat met bakpapier.

Bak de koekjes in ongeveer 18 minuten goudbruin.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain marie. (in een vuurvaste kom boven kokend water)

Neem een lepel chocolade en verdeel dit met een zig zaggende beweging over de koekjes.

Zo krijg je mooie lijnen. Laat de chocolade vervolgens hard worden.

Bron: Zoete en Hartige Hapjes | Kitchen Classisc

Gegrilde vijgen met Parmaham en Geitenkaas
Aubergine rolletjes
Bewaar
9 Comments
  • Maxime

    24 juni 2015 at 16:40 Beantwoorden

    M’n moeder kwam de keuken binnen gerend zodra ze de geur rook van de koekjes in de oven!\r\nIk heb ze met speltmeel gemaakt (deels omdat we geen tarwe of gewoon meel in huis hadden), maar dat gaat helemaal prima! Subtiele kokos bite blended in een heerlijk kruimelig koekje. Overigens heb ik er geen chocolade over heen gedaan, maar kan me goed voorstellen dat dat het nóg lekkerder maakt!\r\n\r\nPerfect! Dankjewel voor het recept!

  • Karlijn

    24 juni 2013 at 19:01 Beantwoorden

    Ze staan nu in de oven, mmmmm. Ik heb er wel nog een snufje zout in gedaan en gehakte pecannoten. Ben beniiewd!

  • Levine

    9 september 2012 at 15:16 Beantwoorden

    Zien er lekker uit :-). Heb toch een vraagje. Bedoel je met tarwemeel volkorenmeel, gebuild meel of tarwebloem? Maakt nogal een verschil voor het eindresultaat. Alvast bedankt voor je antwoord.

    • Pauline

      9 september 2012 at 18:49 Beantwoorden

      Ik heb volkoren meel gebruikt. Maar tarwebloem kan natuurlijk ook!

  • Pauline

    9 september 2012 at 14:23 Beantwoorden

    Leuk om te horen 🙂

  • Joke

    8 september 2012 at 17:59 Beantwoorden

    Ik zeg : LEKKER !!!!!!!!\r\nZien er erg mooi en lekker uit hoor Pauline.\r\n\r\nGroetjes, Joke

  • Brenda (Kookt!)

    8 september 2012 at 11:48 Beantwoorden

    Ik ben geen snoeper.. maar wel een koekiemonster! Ik hou van koekjes! \r\nChocolate Chip Cookies blijven mijn favoriet!

  • Caroline Brouwer

    8 september 2012 at 10:00 Beantwoorden

    Wat zijn ze er mooi en lekker uit! Ik bak zelden koekjes, maar als ik deze zie, zou ik meteen wel aan de slag willen!\r\nFijn weekend, Caroline

Plaats een reactie