Aubergine canneloni
Wat ben ik toch dol op de Mediterraanse keuken! Zo simpel, zo puur en zo vol van smaak. Neem nou deze aubergine canneloni, ziet het er niet prachtig uit?. Ik was even in lichte paniek, moest ik de aubergine nou wel of niet van te voren zouten? Een vraag op twitter deed mij snel geruststellen, tegenwoordig is dat niet meer nodig. De bitterheid die aubergines vroeger hadden is al lang niet meer aan de orde. Scheelt toch weer een klusje voor deze aubergine rolletjes. Je kan ook feta gebruiken voor de vulling, dan krijgen ze een Grieks tintje.
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote aubergines
500 gr diepvriesspinazie
125 gr ricotta
Peper en zout
Olijfolie met kruiden (bijv. gedroogde provençaalse kruiden, zout en eventueel wat knoflook)
Voor de tomatensaus
400 gr tomaten uit blik
1 ui
2 tenen knoflook
2 takjes verse tijm
1 rode peper
2 takjes verse basilicum
2 tl oregano
Zeezout
Parmezaan
Zo maak je het
Laat de diepvriesspinazie ontdooien en goed uitlekken in een vergiet.
Voor de tomatensaus: hak de knoflook, de peper en snipper de ui en fruit deze aan in wat olie.
Voeg de tomaten toe en de oregano en de verse tijm.
Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst nog wat zeezout en de verse basilicum toe.
Snij de aubergine in dunne plakken. Je kan dit met een mandoline doen, maar ook met een mes.
Laat een grillpan goed heet worden.
Bestrijk de aubergine met de kruidenolie (gebruik niet te veel) en grill ze aan weerszijden bruin.
Laat de aubergine uitlekken op een keukenpapiertje.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
Meng de spinazie met de ricotta en breng deze op smaak met peper en zout. Wees niet zuinig, spinazie heeft veel kruiden nodig.
Neem een plak aubergine en leg hier een flinke lepel van de spinazievulling op.
Rol de aubergine op en leg de rolletjes in de ovenschaal.
Bestrooi het royaal met Parmezaan en bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten af op 200 graden.
Serveer met gnocchi, aardappeltjes, brood of verse pasta.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in