Quinoa Salade met Halloumi

Zodra het kwikt iets stijgt en de zon zich vaker laat zien, gaat mijn keukenmodus op slow. Ik kook vaak licht, snel en makkelijk. Een quinoa salade vind ik heerlijk! Dat het hoofdbestanddeel van een salade al lang geen sla meer hoeft te zijn, bewijst deze salade van quinoa. Quinoa is een graan, dat heel gemakkelijk te bereiden is en veelzijdig in gebruik is. Ik maakte de quinoa salade met Halloumi, een grill kaas die je bij de Turk koopt!

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr quinoa
1 pakje halloumi
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 citroen
3 el olijfolie
Handjevol peterselie
Handjevol munt
Handjevol bieslook
Oregano
5 lente uitjes
300 gr zongedroogde tomaatjes
Peper en zout

Bereidingswijze
Halveer de tomaatjes, leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.

Droog de tomaatjes gedurende 2 uur op 100 graden. Je kan deze stap al gemakkelijk van te voren voorbereiden.

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Dit is ongeveer 5 minuten koken in een kleine hoeveelheid water.

Snij de lente ui in ringen en hak de verse kruiden fijn.

Maak een dressing van de peper, het citroensap en de olijfolie.

Laat een grillpan heet worden.

Snij de halloumi en plakken en gril deze aan weerszijden bruin. Je kan er eventueel nog wat oregano over heen strooien als je dat lekker vindt.

Meng de dressing, de kruiden en de lente ui door de quinoa. Garneer de salade met de zongedroogde tomaten en de halloumi.

 

Getest: FunCakes Mix voor Brownies
Hartige muffins met spinazie en geitenkaas
Bewaar
4 Comments
  • Inge

    15 juni 2014 at 18:37 Beantwoorden

    Hoi Pauline, deze is ook weer top! Heb hem al 2x gemaakt. Een keer met Quinoa en een keer met amarant. Vraagje: ik heb nu 2 verschillende merken halloumi geprobeerd en beiden waren behoorlijk zout. Had ik ze af moeten spoelen of is dat juist de bedoeling? Welke kaas is eventueel ook geschikt om te grillen? Groetjes, Inge

    • Pauline

      16 juni 2014 at 13:35 Beantwoorden

      De kaas is inderdaad vrij zout van zichzelf. Je kunt er wat citroensap overheen sprenkelen om het wat frisser te maken.

  • louise

    10 februari 2014 at 18:47 Beantwoorden

    Dit wil ik maken maar is niet volgens de voedselzandloper. Is de haloumi de enige ingredient wat niet zandloperproof is?\r\nkaas is toch geoorloofd.

    • Pauline

      11 februari 2014 at 11:55 Beantwoorden

      Het recept is wel Voedselzandloper proof. Het is een oudje en daarom staat het er niet onder.

Plaats een reactie