Hartige muffins met spinazie en geitenkaas

Hartige muffins met spinazie en geitenkaas, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. Sterker nog, als ik weet dat deze lekkere muffins op het aanrecht staan, wil ik er nog wel eens mijn bed voor uit komen. Ik voelde me net Nigella, die in het holst van de nacht op zoek gaat naar lekkernijen. Ze zijn gewoon echt heel erg lekker! Eerder maakte ik al deze hartige muffins met tomaat, kaas en olijven en nu deze variatie met spinazie en geitenkaas.

Ingrediënten voor 12 stuks

225 gr bloem
1 1/2 el bakpoeder
50 gr gesmolten boter
2 eitjes losgeklopt
250 ml melk
250 gr uitgelekte diepvries spinazie
Handjevol bieslook gehakt
175 gr geitenkaas
Peper en zout

Materialen
Muffinvorm
Cupcake Caisses

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop het beslag luchtig en glad met een garde.

Voeg vervolgens de gesmolten boter en het losgeklopte ei toe en meng het geheel goed door elkaar.

Voeg de uitgelekte spinazie toe en de bieslook toe en meng het geheel goed door elkaar. Let er op dat je de spinazie goed laat uitlekken, zodat het niet te waterig is.

Brokkel de geitenkaas in stukjes en voeg dit bij het beslag. Laat een gedeelte van de geitenkaas achter voor de garnering.

Meng het geheel goed door elkaar.

Vul de muffin vormen voor 2/3 met het beslag.

Strooi wat overgebleven geitenkaas over de muffins en bak ze in ongeveer 30 minuten af op 170 graden.

Serveer ze lauwwarm, ook al zijn ze koud ook echt heel erg lekker.

Hartige muffins

 

Quinoa Salade met Halloumi
Citroen Ricotta Taartjes
Bewaar
16 Comments
  • Jesse hitman

    9 maart 2016 at 08:49 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nIk vroeg me af of je de muffins ook met een ander soort meel kan maken. Amandeltjes of havermeel ofzo.\r\nGroetjes Jesse

  • liela

    3 januari 2015 at 18:02 Beantwoorden

    de muffins staan nu in de oven!\r\nook ik heb een aantal kleine aanpassingen gedaan aan het recept,vese spinazie ipv diepvries,pijnboompitjes door het beslag(vroeg me overigens later af of ik daar nou wel goed aan heb gedaan,ipv dat ik ze er nu gewoon mooi bovenop op leg. Voelde ineens weer (ja ik heb er vaker last van) een blond momentje op komen) ook heb ik nog wat peccorino kaas doorheen gemend. \r\nDoor een aantal muffins heb ik wat stukjes spaanse worst gegooid.Nu maar hopen dat het goed komt!!\r\nik wacht even tot de muffins uit de oven en afgekoeld zijn en dan horen jullie het resultaat!\r\n\r\nLEKKER LEKKKER LEKKKERRRR!\r\nHalf uurtje in de oven op 170 garden en ze zijn top! vond ze zelf iets te zout maar ben daar zelf tovh al snel gevoelig voor.De pijnboompitjes door het beslag was geen enorm succes maar het was zeker goed te doen! \r\nik vond het een leuk uitprobeersel! \r\nbedankt pauline!

  • Lisa

    10 april 2014 at 09:51 Beantwoorden

    Ik heb deze hartige muffins gisteren gemaakt en vind ze super lekker. Heb een paar kleine aanpassingen gedaan, verse spinazie ipv diepvries en nog wat parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes erdoor gedaan en wat pijnboompitjes bovenop. De muffins moesten iets langer in de oven, maar mooi bruin van buiten en perfect gaar van binnen. Heb een siliconenvorm gebruikt en dan haal je de muffins er heel makkelijk uit. Echt een succesrecept!

  • Astrid

    2 maart 2014 at 23:49 Beantwoorden

    Klinkt goed!\r\nEven een vraagje, in dit gebak is de geitenkaas denk ik feta?\r\nen is ‘boter’ roomboter of margarine?\r\nBedankt!\r\nGrtjs

    • Pauline

      3 maart 2014 at 11:32 Beantwoorden

      Nee dit gewoon zachte geitenkaas, maar je kunt ook feta gebruiken. En boter is altijd roomboter bij mij 🙂

  • Noelle Sanglier

    25 februari 2014 at 09:48 Beantwoorden

    Daarvoor is het nu te laat. Hopelijk laten ze zo wat makkelijker los en anders gaat het gelukkig toch stuk in de maag!

  • noelle sanglier

    24 februari 2014 at 22:05 Beantwoorden

    Ik heb hetzelfde probleem; papiertje blijft plakken. Had geen papiertje moeten gebruiken :-(. Iemand een tip? Of laat ie misschien na een nachtje rusten morgen wel los?\r\n\r\nDank alvast!

    • Pauline

      25 februari 2014 at 09:45 Beantwoorden

      Sillicon vormpjes zijn het beste dan haal je ze er zo uit

  • Pien Hanou

    5 juli 2013 at 19:09 Beantwoorden

    Huh?? Ik bakte ze zojuist en na 30 minuten kwam de breinaald er nog vochtig uit….ik deed ze keer op keer nog 5 minuten en toen haalde ik ze na drie kwartier maar uit de oven….even nog teruggedaan met pijnboompitjes en geraspte kaas erop voor t oog…Ik dacht, misschien prik ik steeds in de geitenkaas….Maar toen ik er één wilde proberen kreeg ik hem niet eens uit het papiertje…de buitenkant zat eraan vast gekleefd zegmaar en de binnenkant was idd totáál niet gaar…Toch Echt de juiste ingrediënten en de juiste temp. gemeten met een thermometer….pffff ik proefde de bovenkant die lekker was maar zo van de rest van de muffin afscheurde…..en de smaak was heerlijk…zooo jammer, ik wilde hem bij mn high tea serveren…..enig idee hoe het kan?

    • Pauline

      8 juli 2013 at 13:24 Beantwoorden

      Was de spinazie misschien te vochtig? En de ene oven is de andere niet, ik hoop dat het de volgende keer wel weer lukt

      • Pien Hanou

        14 juli 2013 at 12:39 Beantwoorden

        Heeej,\r\n\r\nNee spinazie goed uit laten lekken, zelfs opgewarmd en uitgedrukt….\r\nNaja …wie weet nog eens proberen…;)

        • Pien Hanou

          19 juli 2013 at 13:38 Beantwoorden

          Ik dénk dat ik het weet…gebruik jij soms een hete lucht oven? Ik heb een elektrische…dát is het misschien..

  • Sacha

    25 april 2013 at 10:25 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept! Ik kwam via Google bij je website en maakte ook jouw olijventapenade. Ook verrukkelijk! Ik ga lekker verder neuzen…bedankt!

  • Pauline

    15 augustus 2012 at 18:54 Beantwoorden

    Hoi Marleen, leuk om te horen, dank je wel! De webshop en theebrouwerij komen er straks ook bij 😉 Ik zag die s mores ook steeds voorbij komen en heb even gegoogled ;)\r\nHet zijn graham crackers met chocola en gesmolten marshmallows!\r\n\r\nKlinkt goed he, moet ik maar een keertje maken!

  • Marleen

    15 augustus 2012 at 10:11 Beantwoorden

    Hoi Pauline! Je nieuwe site is echt mooi zeg!!!\r\nGoed bezig hoor! Mooie foto’s en duidelijke recepten. Hoop dat de theetjes ook goed gaan lopen!\r\nOja ik zie op pinterest de hele tijd S’mores voorbij komen, ik heb echt geen idee wat dat mag betekenen maar het ziet er wel lekker uit, dacht misschien weet jij het?\r\nLiefs,\r\nMarleen

Plaats een reactie