Gnocchi con Pesto

Pannenkoeken is echt mijn lievelingseten, alhoewel de Italiaanse keuken ook zeker in mijn top 5 voorkomt! Lekkere en simpele gerechten, boordevol smaak en goede ingrediënten. Neem nou deze gnochhi con pesto. Een heerlijk en simpel gerechtje, wat zo op tafel staat. Oké, je kan de gnocchi ook zelf maken, hier staat hoe je dat moet doen, maar voor het gemak heb ik deze keer kant en klare gnocchi gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen
1 bosje basilicum
2 tenen knoflook
25 gram pijnboompitten
50 gram parmezaanse kaas
300 gr gnocchi
200 gr kerstomaatjes
Zout en Peper
Olijfolie

Bereidingswijze
De tomaatjes kan je ruim van te voren voorbereiden. Was de tomaatjes en halveer ze.

Giet een scheut olijfolie in een ovenschaal en voeg de tomaatjes toe.

Besprenkel het royaal met peper en zout en rooster de tomaatjes gedurende ongeveer 2 uur op 100 graden.

Maak nu de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Rasp 3/4 van de parmezaanse kaas fijn, hou de rest achter voor garnering.

Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Kook de gnochhi gaar in water met zout.

Verdeel de pesto (of een gedeelte) over de gnocchi en roer het geheel goed door elkaar.

Garneer de gnocchi met geroosterde tomaatjes en de parmezaan.

 

 

Club Sandwich
De leukste strandtenten van Nederland!
Bewaar
6 Comments
  • Brenda Andriese

    19 juni 2014 at 23:39 Beantwoorden

    Waar kun je de lekkerste verse gnocchi halen eigenlijk?

  • Pamela

    4 april 2013 at 21:12 Beantwoorden

    Dit is echt een heerlijk recept,zeker als je er nog een heel klein beetje balsamico erover heen doet.

  • Pauline

    22 augustus 2012 at 12:24 Beantwoorden

    Ideaal voor een doordeweekse dag, als je niet te veel tijd hebt.. en ik vind de kant en klare gnocchi best lekker 🙂

  • Foodloveandhappiness

    22 augustus 2012 at 11:19 Beantwoorden

    Hmm lekker hoor! Ik heb nog nooit kant en klare gnocchi gehaald, ga het zeker eens proberen!

Plaats een reactie