Bananabread

Ik ben fan van de Hummingbird Bakery. Het Hummingbird bakboek is een boek wat ik regelmatig even doorblader.. Hun bananabread is iets wat ik altijd al een keertje wilde maken. Ik zag bij Smaakmaakster ook een keer een bananenbrood voorbij komen, waarbij het water mij letterlijk in de mond liep. Dus toen ik de High Tea mocht maken voor vriendin W. ging ik helemaal los op deze smeuïge cake.

Ingrediënten
270 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gr fijngeprakte bananen
280 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
t tl kaneel
1 tl gember
140 gr boter gesmolten

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 graden.

Doe de suiker en de eieren in de kom van een keukenmachine en klop het geheel luchtig.

Voeg de geprakte bananen toe en meng het door het beslag.

Voeg de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder toe. Meng alles tot er een samenhangend beslag ontstaat.

Voeg de gesmolten boter toe en mix het geheel goed door elkaar.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak het brood in circa 1 uur gaar.

Laat de cake op een taartrooster afkoelen.

Garneer de cake eventueel met caramelsaus en plakjes banaan.

Linzensalade met geitenkaas
Club Sandwich
Bewaar
28 Comments
  • Shabna m

    11 september 2015 at 10:04 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\nKan ik zuiveringszout en bakpoeder niet gebruiken of zijn deze twee ingrediënten belangrijk voor de recept?

    • Pauline

      14 september 2015 at 20:08 Beantwoorden

      Alleen bakpoeder is ook voldoende.

    • Edith Maaskant

      19 november 2015 at 18:04 Beantwoorden

      Hi Pauline! Ik heb de Banana Bread gemaakt, maar mijn cake is veel lichter van kleur. Heb jij donkere bruine suiker gebruikt?\r\nEn kan ik ‘m ook met minder suiker maken, ik schrok van de hoeveelheid…. Wel erg lekker hoor!\r\nGroet,\r\nEdith

  • Dini

    27 september 2014 at 13:51 Beantwoorden

    Ik heb hem vanmorgen gemaakt met speltmeel.\r\nhij is echt super lekker.\r\ndank je wel voor het recept!

  • Petra

    9 mei 2014 at 15:15 Beantwoorden

    Hoi Pauline!\r\n\r\nHeb hem gemaakt (supereasy!) en hij is echt Superlekker! Mjam! Dankjewel!\r\n\r\nGroetjes Petra!

  • Nanda

    2 mei 2014 at 09:27 Beantwoorden

    Haal hem net uit de oven, hij ziet er prachtig uit.\r\nGisteren die met appelmoes gemaakt, helaas is die alweer op.\r\nAlleen jammer dat deze veel suiker en boter bevat, volgende x inderdaad maar es de gezonde versie proberen !!

  • Annelies

    2 april 2014 at 15:43 Beantwoorden

    Oei, ik had geen bloem in huis, maar wel boekweitmeel. Toch maar geprobeerd en het resultaat is super!

  • Jeanette

    10 november 2013 at 20:54 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nKun je voor de tarwebloem ook speltvolkorenmeel of amandelmeel gebruiken in het bananenbrood? Of gaat het dan helemaal mis?\r\nIn ben niet zo’n zoetbakster maar wil graag bloedsuikerverlagende gezonde produkten gebruiken in lekkers voor onze kinderen. Waar koop je kaneelgember?

    • Pauline

      11 november 2013 at 12:07 Beantwoorden

      Ohh dat moet gewoon gember en kaneel zijn 😉 Je kan dan beter het recept uit mijn boek maken. Daar zit geen suiker in en is op basis van amandelmeel. Het kan dus wel 😉

      • Danielle

        21 januari 2015 at 14:32 Beantwoorden

        Waar kan ik dat gerecht vinden? Of staat dat alleen in je boek? Dat heb ik niet 🙁

  • Heleanne

    15 maart 2013 at 20:29 Beantwoorden

    Hola!\r\n\r\nWat heb je een mooie site gemaakt zeg. Hoe gaat het verder met je?Ik ben nu voor het eerst ook echt ingrediënten aan het opschrijven om morgen te gaan bakken van je recepten. Denk je dat de bananencake en de worteltjestaart bestand zijn tegen een paar dagen invriezen? Ik wilde alvast wat voorbakken voor mijn verjaardag volgende week. Veel succes met alles en fijn weekend!

    • Pauline

      17 maart 2013 at 12:58 Beantwoorden

      Hey wat leuk een berichtje van jou. Gaat goed hier en met jou ook? Je kan het prima invriezen, maar dan wel zonder de frosting. Veel succes met bakken 😉

      • Heleanne

        3 april 2013 at 19:50 Beantwoorden

        Was helemaal goed gegaan 🙂 Gaat goed met me! Ik heb de worteltjes taart intussen al 4 keer gemaakt haha. Al mijn collega’s wilden het recept…..\r\nBedankt voor de culinaire inspiratie 🙂 Fijne avond!

  • Pauline

    12 februari 2013 at 20:24 Beantwoorden

    Die caramel staat morgen online 🙂

  • Manon

    17 januari 2013 at 19:09 Beantwoorden

    Omg ik zag je blog op girlscene staan en ik ging er gelijk naar toe! En t ziet er allemaal zo lekker uit! Ik kom zeker nog een keer langs en ik ga zeker een keer je bananenbrood maken! Gr. Manon

  • Daisy

    2 september 2012 at 23:49 Beantwoorden

    Oke, klinkt niet zo heel moeilijk! Hartelijk dank voor de uitleg Pauline!

  • Daisy

    30 augustus 2012 at 23:44 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit hoor! \r\nVraagje over de karamelsaus… ik vermoed ook zelf gemaakt? Kun je me vertellen hoe?\r\nAlvast bedankt!\r\nGroeten Daisy

    • Pauline

      31 augustus 2012 at 11:18 Beantwoorden

      Dank je! Dit is gemaakt van dulche de leche (gecondenseerde melk) met stroop erdoor. Dit laat je al roerende koken totdat het dik wordt en bruin kleurt 😉

  • Pauline

    26 augustus 2012 at 22:13 Beantwoorden

    Jaa zeker doen, het is zo lekker 🙂

  • Kelly @ Kell's Kitchen

    26 augustus 2012 at 20:21 Beantwoorden

    Mmm lekker, die moet ik ook nog eens maken!

  • Judith

    26 augustus 2012 at 15:58 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Dat bakboek staat hier ook op de plank, snel er weer eens bijpakken!

  • Marjon

    26 augustus 2012 at 12:37 Beantwoorden

    Wil al een hele tijd een keer een bananabread maken! Je recept komt als geroepen :-)\r\nBananabread staat nu in de oven, ben benieuwd!

    • Pauline

      26 augustus 2012 at 15:18 Beantwoorden

      Lekker en ik ben benieuwd wat je er van vindt! Hoe is het verders?

  • Foodloveandhappiness

    26 augustus 2012 at 11:04 Beantwoorden

    Hmm lekker! En daar dan lekker vandaag met een kop thee of koffie d’r bij van genieten….

    • Pauline

      26 augustus 2012 at 15:18 Beantwoorden

      Inderdaad, lekkere cappu er bij.. alleen jammer dat ik het niet vandaag gemaakt heb haha

Plaats een reactie