raspberry cheesecake

Raspberry Cheesecake

Op Instagram en Facebook heb je deze fabulous raspberry cheesecake al voorbij zien komen. En ook op de foto’s van de dessert table die ik maakte, viel deze cheesecake meteen op. Deze frambozen cheesecake is gebaseerd op het recept van Donna Hay. Ik heb in plaats van blueberries alleen raspberries gebruikt. Ik ben dol op frambozen en vind de kleur ook zo ontzettend mooi. Ik kreeg al verschillende mailtjes met de vraag naar het recept.. dus hier komt het!

Ingrediënten voor 12 personen
220 gr frambozen (diepvries)
50 gr suiker
175 gr chocolade koekjes
60 gr boter gesmolten
60 gr amandelmeel
600 gr roomkaas
185 ml zure room
2 eieren
200 gr suiker
2 tl vanille extract

Bereidingswijze
Doe de frambozen in een steelpan met een el water en de 50 gr suiker.

Laat dit zachtjes koken en pureer de frambozen fijn met een staafmixer. Laat het mengsel gedurende 8 minuten zachtjes koken, totdat de massa wat ingedikt is. Je kan het eventueel door een zeef halen als je de pitjes storend vindt. Laat de frambozenpuree afkoelen.

Voor de bodem maal je de chocoladekoekjes samen met het amandelmeel en de gesmolten boter fijn in een keukenmachine.
Neem een springvorm van 23 cm en bekleedt de bodem met bakpapier. Vet de springvorm in.Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van de lepel aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor 140 graden.

Meng de roomkaas zacht en romig met een mixer. Voeg de zure room, de eieren, de suiker en het vanille extract toe en mix het tot een glad geheel.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Verdeel de frambozenpuree over de roomkaas en trek met een mes krullen door de vulling.

Bak de cheesecake in een uur af, totdat de vulling stevig is. Zet de taart in de koelkast om af te koelen.

En nu genieten..

raspberry cheesecake

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cheesecake Taart recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in