pasta met asperges

Pasta met asperges

Op Taste of Amsterdam maakte ik kennis met Hello Fresh! Hello Fresh is een nieuw concept in versland. Het wordt ons consumenten steeds makkelijker gemaakt. Met initiatieven als De Krat, Albert bezorgservice en nu Hello Fresh hoeven we de deur niet meer uit voor onze dagelijkse boodschappen. Hello Fresh levert wekelijks verse boodschappen in de regio Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Haaglanden. Naast de verse groente, zuivel en brood zitten er ook recepten in het pakket. Het zijn gemakkelijke recepten die binnen 30 minuten op tafel staan, ideaal voor een doordeweekse dag. Op Taste nam ik een proeftas mee met venkel, asperges, pasta, pesto en geitenkaas. Ik heb het recept gemaakt zoals aangegeven en het was heerlijk, lekker simpel en gezond!

pasta met asperges2 pasta met asperges



Ingrediënten voor 2 personen
200 gr groene asperges
1 venkel knol
1 grote witte ui
200 gr penne
4 el rode pesto
40 gr geitenkaas
Peper en Zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Was de asperges en verwijder de uiteinden. Snij de venkel in parten en de ui in ringen.

Leg alle groenten in een braadslee en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten in ongveer 25 minuten gaar. Schep de groenten regelmatig om.

Kook de pasta gedurende 10 minuten in ruim water met zout.

Meng de pasta met de pesto en de helft van de geitenkaas.

Leg de geroosterde groente op de pasta en bestrooi het gerecht met de resterende geitenkaas.

Eet smakelijk!

pasta met asperges

Zalmburgers met mierikswortelsaus
Caramel shortbread
Bewaar
5 Comments
  • Nienke

    22 januari 2017 at 21:02 Beantwoorden

    Vandaag deze weer eens gemaakt (zonder kaas) en wederom gesmuld!

  • Janneke

    14 mei 2015 at 17:19 Beantwoorden

    Heel lekker! Ben verbaasd dat nog niemand hier enthousiaste kreten heeft geslaakt. Mijn tweede editie gaat zo de oven in. Ik doe er flink wat sjalotten in kwarten bij i.p.v. die ene ui, en heb de tomatentapenade van de Aldi gebruikt. Te makkelijk, te lekker!

    • Pauline

      15 mei 2015 at 15:04 Beantwoorden

      Haha iemand moet de eerste zijn 🙂

      • An Feijen

        26 april 2016 at 17:10 Beantwoorden

        Hoi Pauline, kan ik de geitenkaas vervangen door andere kaas?

        • Pauline

          27 april 2016 at 20:31 Beantwoorden

          Zeker! Feta of gewoon belegen kaas, Parmezaan. Het kan eigenlijk allemaal wel.

Plaats een reactie