peer en chocolade taart

Peer en Chocolade Taart

Ik heb in Groningen gestudeerd! In Groningen had je Puur, een lunchstek met de lekkerste taarten en broodjes! De Peer en Chocolade taart was favoriet bij mij! Lekkere zoete peer met donkere chocolade, een match made in heaven! Het is het lekkerste om het taartje lauw warm te eten, als de chocolade nog een beetje gesmolten is en de slagroom zich tussen de peren partjes verspreid…

peer en chocolade taart

 
 
Ingrediënten voor 10 personen

250 gr bloem
125 gr roomboter
1 ei
3 el ijskoud water
Snuf zout
1 el suiker
5 peren
1 tl kaneel
1 tl vanille extract
1 el suiker
200 gr pure chocolade

peer en chocolade taart

Bereidingswijze
Maak eerst het deeg: snij de boter in blokjes en doe deze samen met de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine. Laat het deeg rustig kneden en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg is klaar als het zich tot een licht plakkerige bal gevormd heeft.

Pak het deeg in in huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Verwijder het klokhuis uit de peren en snij ze in plakjes. Breng de peren op smaak met een el suiker, een flinke tl vanille extract en een tl kaneel.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit tot een grote lap. Vet de taartvormpjes in met een bakspray en bekleed ze met het deeg!

Maak gaatjes op de bodem met een vork.

Verdeel de perenplakjes over de taartjes.

Hak de chocolade in grove stukken en verdeel dit over de taartjes!

Bak de taartjes in ongeveer 30 minuten af op 180 graden!

peer en chocolade taart

Chili chocolade pindarotsjes
Custard cakes
Bewaar
8 Comments
  • Marianne Karsten

    8 februari 2015 at 14:39 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nLijkt me lekker dit te maken voor mijn verjaardag. Als ik hier een grote taart van wil maken (i.p.v. 10 kleintjes bij gebrek aan 10 kleine vormpjes) kan ik dan dezelfde baktijd aanhouden?\r\n\r\nGroetjes Marianne

    • Pauline

      9 februari 2015 at 13:03 Beantwoorden

      Tuurlijk kan dat. De grote taart heeft een minuut of 10 langer nodig gok ik.

      • Charlotte

        23 maart 2016 at 23:18 Beantwoorden

        Lijkt me heerlijk! Ga ik morgen eens proberen. Ik heb geen keukenmachine, alleen een handmixer en blender.\r\nHoe kan ik dan het beste het deeg kneden?

  • Marjolein

    11 mei 2014 at 12:25 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nik heb deze taartjes vanmorgen gemaakt en ze zijn ontzettend lekker!! dus nu moet ik zit taartje zeker een keer proberen bij Puur! Wat een voordeel dat ik in Groningen studeer ;)\r\nGroetjes, Marjolein

  • Katja

    16 februari 2014 at 15:07 Beantwoorden

    Wat ontzettend toevallig, Pauline, ik woon in Groningen en ken de chocolade-perentaart van Puur! Dat is ook mijn favoriet van al hun heerlijke taartjes 😉 Wat leuk dat er nu een recept verschijnt op jouw blog! Ik ga bakken!

  • Sylvia

    15 november 2013 at 21:37 Beantwoorden

    Mmm, goed idee! Ik ga het zondag maken als we eters krijgen.\r\n\r\nOmdat ik nogal van het gemak ben, ga ik het maken met bladerdeegplakjes. Eens kijken of dat goed uitpakt.

Plaats een reactie