hartige cake

Hartige cake met rucola

Het is al een weer een tijdje geleden dat ik een Home Made recept geplaatst heb. Het is jullie vast niet ontgaan dat Yvette van Boven een nieuw boek gelanceerd heeft: Home Made Zomer. Zomer is al net zo leuk als Home Made en Winter. Het boek staat boordevol lekkere recepten, voorzien van prachtige foto’s, gemaakt door haar man Oof en leuke tekeningen van Yvette zelf.

Afgelopen weekend was Yvette aanwezig bij Boekhandel De Vries in Haarlem, overigens de mooiste boekhandel van Haarlem, om haar nieuwste boek te promoten! Natuurlijk moest ik even langs gaan om haar en haar man te ontmoeten! Wat een leuk mens, zo puur en warm! Helemaal in haar element stond ze achter een barretje, waar ze vlierbloesem- en muntsiroop schonk en haar favo drankje Pimm’s. We proefden de financiers, die zo lekker waren dat ik die de volgende dag het verzoek kreeg ze ook te maken. Maar dan wel met net zo’n krokant korstje als die van Yvette. Dat recept komt later, maar eerst deze hartige cake!

Wat een heerlijk recept en ook nog zo easy ook! Boordevol smaak, lekker nootachtig door de pittige rucola en de pijnboompitten. Lekker als tussendoortje of bij een kop soep! Je zou ook kleine hartige cupcakes kunnen maken, deelt lekker uit.

hartige cake

Ingrediënten voor 1 cake
100 gr rucola
175 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
2 el zure room
50 gr pijnboompitten
4 el olijfolie
1 flinke el mosterd
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Was  de rucola, droog hem en hak hem fijn.

Doe het bakmeel in een kom, voeg de eieren, zure room, olie, mosterd en flink wat peper en zout toe.

Klop het beslag ongeveer 1 minuut met een mixer.

Spatel de rucola en de pijnboompitten voorzichtig door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak het gedurende 40 minuten af.

Serveer de hartige cake lauwwarm of warm.

hartige cake

 

Bron: Home Made Zomer

Aardappelsalade met tonijn
Verticaal tuinieren
Bewaar
10 Comments
  • Nienke hulsing

    12 juli 2016 at 11:45 Beantwoorden

    Net gemaakt voor lunch met dagbesteding en wij hebben er nog gerookte kip en vlokken parano kaas bij gedaan…hmmm

  • Karlien

    19 juni 2016 at 17:13 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Kan het ook koud opgegeten worden? Zou het lekker zijn met nog wat extra zongedroogde tomaatjes? Groetjes

  • Juliette

    7 augustus 2015 at 10:50 Beantwoorden

    Ooh dit ziet er lekker uit!! zou je deze cake ook kunnen maken met spinaziebladeren?

  • Marian

    7 april 2015 at 14:17 Beantwoorden

    Ik heb de cake gisteren voor de brunch gemaakt. Heel erg lekker en erg makkelijk…. Ook heb ik de frittata met spinazie gemaakt,ook erg lekker, maar heb op een gedeelte de geitenkaas weggelaten daar niet iedereen dat lekker vind, maar was zeer de moeite waard…..dankjewel voor de leuke recepten

  • Naomi

    15 december 2014 at 11:34 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk, maar kan je deze cake ook voedselzandloperproef maken door het zelfrijzend bakmeel te vervangen voor bijvoorbeeld boekweitmeel en wat extra bakpoeder?

    • Pauline

      15 december 2014 at 18:06 Beantwoorden

      Ja dat kan wel. Ik denk alleen dat de structuur wel anders is.

      • Naomi

        14 maart 2015 at 11:13 Beantwoorden

        Net gemaakt! Met een 75 gr zelfrijzend bakmeel en 100 gr boekweitmeel. Heel goed gelukt vind ik, lekker luchtig en toch stevig. Heerlijk recept!

  • Leoni van der Eems.

    17 februari 2014 at 11:41 Beantwoorden

    Deze hartige cake met rucola ziet er heerlijjk uit!\r\nkan je deze hartige cake ook opnieuw verwarmen en zo ja, hoe?\r\nAlvast bedankt ,\r\ngroetjes Leoni.

    • Pauline

      17 februari 2014 at 14:34 Beantwoorden

      Ja dat kan wel, even kort in een goed voorverwarmde oven op 180 graden.

Plaats een reactie