Gevulde aubergine recept

Gevulde aubergine

Dit recept voor gevulde aubergine is een echte gezinsfavoriet. Iedereen vindt dit wel lekker. Wij maken gevulde aubergine met gehakt, maar je kan er ook heel eenvoudig een vegetarische gevulde aubergine van maken. Dan voeg je vega gehakt of pulled oats toe. We brengen de gevulde aubergine op smaak met komijn, oregano en feta. Zo krijgt het bijna een Grieks tintje. Ook lekker om er tzatziki bij te serveren. Haal de zomer in huis met dit aubergine recept. Even voorbereiden en daarna kan de gevulde aubergine zo de oven in.

Wij gebruiken al jaren de verschillende tomatenproducten uit blik van Mutti. Dit zijn de lekkerste! Met een volle smaak, niet waterig en handig in gebruik.

Pauline

De smaak van Italië

Een belangrijk onderdeel van dit recept is de tomatensaus. Wij gebruiken al jaren de verschillende tomatenproducten uit blik van Mutti. Dit zijn de lekkerste!. Met een volle smaak, niet waterig en handig in gebruik. We hebben altijd wel een paar blikken op voorraad staan. Het is onze go-to voorraadkast product! En dat is handig nu de tomatenoogst voorbij is. Dan stap je over naar tomaten in blik, maar je wilt natuurlijk niet inleveren op de smaak. De tomaten uit blik van Mutti smaken goed, hebben een mooie rode kleur en bevatten geen onnodige toevoegingen. Dat komt doordat ze alleen echte Italiaanse tomaten gebruiken. En dat proef je! En ook fijn, Mutti staat voor eerlijke arbeid en houdt rekening met duurzaamheid.

Gevulde aubergine maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 200 gr gehakt (of vega gehakt)
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Mutti dubbel concentraat
  • 200 gr Mutti Pomodorini
  • 80 gr feta
  • 2 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

  2. Was de aubergines en halveer ze. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat je een randje van ongeveer 4 mm overhoudt. Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  4. Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vega? Vervang het gehakt dan voor een vega variant of pulled oats.

  5. Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.

  6. Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.

  7. Voeg een half blik van de Mutti Pomodorini toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  8. Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.

  9. Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.

  10. Garneer met peterselie en serveer eventueel met tzatziki.

Gevulde aubergine
gevulde aubergine

Dit bericht is in samenwerking met Mutti. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (121 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Aubergine Tomaat Griekse recepten Italiaanse recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in