gevulde aubergine

Gevulde aubergines

Ineens had ik zin in Grieks eten.. Ik denk dat het kwam door een foto die ik op Facebook voorbij zag komen. Vriendin J. genoot met volle teugen van een heerlijke Souvlaki!  M. had geen zin om uit eten te gaan, dus zat er niks anders op dan zelf de keuken in duiken! Voor mij geen straf natuurlijk. Ik had nog aubergine liggen, dus maakte ik dit recept voor gevulde aubergines! Je kan het ook Vega maken door het gehakt achterwege te laten! Eet er lekker een Griekse salade bij met tomaat, feta en rode ui en je hebt een heerlijke maaltijd!


Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines
1/2 blik tomatenblokjes
150 gr gehakt
75 gr rijst
0.5 ltr Bouillon of een blokje
3 lente ui
1/2 rode peper
1 teen knoflook
1 el oregano
100 gr feta
Olijfolie
Peper en Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees er uit met een lepel. Zorg dat je de randen zo dun mogelijk maakt, maar dat er geen gat in komt.

Snij het vruchtvlees klein en leg het apart.

Kook de rijst in ongeveer 5 minuten in de bouillon beetgaar.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit kort mee.

Hak de rode peper fijn en snij de lente ui in ringen. Voeg dit samen met het vruchtvlees bij het gehakt en bak het kort mee!

Voeg de tomatenblokjes toe en de oregano.

Voeg de gekookte rijst toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Verkruimel de feta over de aubergines en besprenkel ze met olie.

Dek de ovenschaal af met aluminium folie en bak de gevulde aubergines in ongeveer 50 minuten af in de oven.

Verwijder het aluminium folie 10 minuten voor het einde van de baktijd!

Serveer met een Griekse Salade.

gevulde aubergine

Aardappelsalade met tonijn
Hartige preitaart met gehakt
Bewaar
16 Comments
  • Naoomske

    28 juli 2015 at 00:51 Beantwoorden

    Dank je voor dit heerlijke recept. Ik kan zelf niet tegen aubergine maar omdat mijn man er gek op is, besloot ik dit recept te proberen. Het viel erg goed in de smaak! Ik kan niet wachten om de rest van je recepten teproberen.\r\nVeel liefs en ga zo door.

  • Angelique

    6 mei 2015 at 18:25 Beantwoorden

    Goede tip Janne om de aubergines eerst te blancheren! \r\nIpv rijst couscous erin gedaan en geitenkaas ipv feta….heerlijk!

  • Janne

    7 april 2015 at 17:13 Beantwoorden

    Hoi allemaal, \r\nDit recept heb ik al een paar keer gemaakt (steeds met wat andere combinaties in het gehakt, maar wel met aubergine) en bij mij werkt het het best om van te voren de aubergine (in twee helften) te blancheren. Een paar minuutjes in heet water maakt zowel de schil als het vruchtvlees ietwat zacht waardoor het vruchtvlees er makkelijker uit te halen is, én de schil heerlijk & eetbaar wordt. \r\nMisschien een idee ;)\r\nBlijft heerlijk Pauline!\r\nGroetjes Janne

  • Belinda

    3 maart 2015 at 11:21 Beantwoorden

    Dit gerecht staat vanavond op het menu. Ik laat alleen de rijst er uit en eet er aardappeltjes uit de oven bij. Ben erg benieuwd hoe het zal smaken. Kocht afgelopen weekend prachtige aubergines op de Bazaar en zocht een lekker recept en kwam natuurlijk weer bij jou recepten uit 🙂

  • Irene

    25 januari 2015 at 18:28 Beantwoorden

    Ik heb ze gemaakt, heerlijk recept en niet te moeilijk. Ik had geen aluminiumfolie meer, maar heb ze in een ovenschaal gelegd met een laagje bouillon (kan ook met gewoon water) en zo wordt de schil zacht genoeg om te eten!

  • Niek

    4 mei 2014 at 23:41 Beantwoorden

    Ik heb gisteren dit recept gemaakt en aan mijn gasten voorgezet.\r\nAlhoewel we aubergine liefhebbers zijn moet ik bekennen dat dit recept – hoewel exact gevolgd – niet meer voor herhaling in aanmerking gaat komen. De vulling was prima maar de aubergines zelf (uit twee verschillende winkels 2 + 1) waren niet te eten. Alle drie de aubergines waren verre van gaar en eigenlijk gewoon taai. De vruchten zijn in de kliko terecht gekomen en de vulling is separaat gegeten. Jammer, verdomde jammer. Wat kan er toch fout zijn gegaan, Pauline? Ik heb werkelijk geen enkel idee. Jij?

    • Pauline

      5 mei 2014 at 14:52 Beantwoorden

      Heb je de aubergines in de koelkast bewaard? Daar kunnen ze taai van worden. En de ene oven is de andere niet, dus je kunt de oven ook de volgende keer iets hoger zetten. En een derde optie, is dat je ze de volgende keer nog iets meer moet uithollen.

  • Larissa

    11 april 2014 at 09:17 Beantwoorden

    Ha Pauline, \r\nIk heb deze gisteren gemaakt. Hij was weer heerlijk! Zoals al jouw recepten! Bedankt voor het delen van je inspiratie!

  • Else

    2 april 2014 at 17:41 Beantwoorden

    De aubergine kun je ook eten toch?!

  • Marloes

    2 januari 2014 at 12:24 Beantwoorden

    hoi\r\n\r\nHoe lang moeten ze in de oven?? \r\n’Dek de ovenschaal af met aluminium folie en bak de gevulde aubergines in ongeveer 3/4 af in de oven.’\r\n\r\n3/4 min of 3 kwartier?

  • Wendy

    5 december 2013 at 12:46 Beantwoorden

    Ik heb dit recept uitgeprobeerd! Maak namelijk nooit iets met aubergine dus vond het wel de moeite waard het te proberen. Ik vond de smaken op zich wel lekker maar is het de bedoeling dat de schil/buitenkant van het kommetje aubergine niet te eten is? Bij mij was deze namelijk niet echt lekker en ook nog eens niet door te snijden zo taai/hard. Of heb ik iets verkeerds gedaan?? Verder vond ik de inhoud wel erg lekker.

    • Pauline

      5 december 2013 at 22:00 Beantwoorden

      Ja hoor je kunt de schil wel eten, deze hoort iets zacht te worden. Misschien de volgende keer iets langer in de oven laten

  • siska

    23 november 2013 at 18:38 Beantwoorden

    Hoi, \r\nHoe lang moeten ze in de oven??\r\nWil het graag proberen maar staar er niet bij.\r\n\r\nGroeten Siska

Plaats een reactie