banoffee pie

Recept Banoffee Pie

Oh Banoffee pie, wat doe je mij aan? Het leukste aan jarig zijn, vind ik het maken van de taart! Ik bak graag en het liefst zoete dingen! Uit zelfbescherming doe ik dit niet al te vaak en ook de collega’s van M. zitten er niet elke keer op te wachten! Maar bij jarig zijn hoort taart! Ik kon alleen niet kiezen, de banoffee pie stond al een tijdje op mijn to cook lijstje! Bovendien is deze taart heel makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Banaan, caramel en chocola… do I need to say more?

Dit lekkere taartje moet je dus echt gaan maken. Oh en wees gewaarschuwd, hij is zo lekker dat je er niet van af kunt blijven.

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
250 gr bloem
125 gr roomboter
1 ei
3 el ijskoud water
Snuf zout
1 el suiker
1 blikje gecondenseerde melk
5 bananen
200 ml slagroom + 1 el suiker
100 gr pure chocolade

Bereidingswijze
Maak eerst de caramel, dit doe je door een blikje gecondenseerde melk gedurende 3 uur zachtjes te koken. Haal het papiertje van het blikje af en zet het in een ruime pan! Giet hier kokend water op en laat het zachtjes koken! Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders heb je straks de hele keuken onder de caramel en dat wil je niet!

Laat het blikje vervolgens afkoelen.

banoffee pie
Maak nu het deeg: snij de boter in blokjes en doe deze samen met de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine. Laat het deeg rustig kneden en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg is klaar als het zich tot een licht plakkerige bal gevormd heeft.

Pak het deeg in in huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een bakvorm (23 cm) in met bakspray of boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes op de bodem.

blind bakken

We gaan de bodem blind bakken. Neem een stukje bakpapier en maak dit nat onder de kraan. Wring het goed uit en verdeel het bakpapier over de bodem. Vul de bodem met rijst of droge bonen en bak de taart in ongeveer 35 minuten af. Verwijder 10 minuten voor het einde de inhoud zodat de bodem mooi bruin wordt. Laat de taartbodem afkoelen

Verdeel de caramel over de bodem van de taart en zet de taart weg in de koelkast.

banoffee pie

Vlak voor het serveren ga je de taart afmaken, de banaan kan anders bruin worden. Bij mij heeft hij toch een nacht in de koelkast gestaan en dit is wel goed gegaan.

Halveer de bananen en snij ze in tweeën. Klop de slagroom stijf met het suiker. Ik heb zelf niet zoveel suiker gebruikt omdat de caramel al vrij zoet is.

Laat de chocola rustig smelten in de magnetron. Ik doe het steeds per tien seconden. Chocola kan ook verbranden, dus doe dit rustig. Leg de plakken banaan op de caramel. Verdeel de slagroom over de banaan en besprenkel de banoffee pie met de gesmolten chocolade.

En nu smullen maar!

banoffee pie

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Taart recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in