banoffee pie

Recept Banoffee Pie

Oh Banoffee pie, wat doe je mij aan? Het leukste aan jarig zijn, vind ik het maken van de taart! Ik bak graag en het liefst zoete dingen! Uit zelfbescherming doe ik dit niet al te vaak en ook de collega’s van M. zitten er niet elke keer op te wachten! Maar bij jarig zijn hoort taart! Ik kon alleen niet kiezen, de banoffee pie stond al een tijdje op mijn to cook lijstje! Bovendien is deze taart heel makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Banaan, caramel en chocola… do I need to say more?

Dit lekkere taartje moet je dus echt gaan maken. Oh en wees gewaarschuwd, hij is zo lekker dat je er niet van af kunt blijven.

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
250 gr bloem
125 gr roomboter
1 ei
3 el ijskoud water
Snuf zout
1 el suiker
1 blikje gecondenseerde melk
5 bananen
200 ml slagroom + 1 el suiker
100 gr pure chocolade

Bereidingswijze
Maak eerst de caramel, dit doe je door een blikje gecondenseerde melk gedurende 3 uur zachtjes te koken. Haal het papiertje van het blikje af en zet het in een ruime pan! Giet hier kokend water op en laat het zachtjes koken! Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders heb je straks de hele keuken onder de caramel en dat wil je niet!

Laat het blikje vervolgens afkoelen.

banoffee pie
Maak nu het deeg: snij de boter in blokjes en doe deze samen met de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine. Laat het deeg rustig kneden en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg is klaar als het zich tot een licht plakkerige bal gevormd heeft.

Pak het deeg in in huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een bakvorm (23 cm) in met bakspray of boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes op de bodem.

blind bakken

We gaan de bodem blind bakken. Neem een stukje bakpapier en maak dit nat onder de kraan. Wring het goed uit en verdeel het bakpapier over de bodem. Vul de bodem met rijst of droge bonen en bak de taart in ongeveer 35 minuten af. Verwijder 10 minuten voor het einde de inhoud zodat de bodem mooi bruin wordt. Laat de taartbodem afkoelen

Verdeel de caramel over de bodem van de taart en zet de taart weg in de koelkast.

banoffee pie

Vlak voor het serveren ga je de taart afmaken, de banaan kan anders bruin worden. Bij mij heeft hij toch een nacht in de koelkast gestaan en dit is wel goed gegaan.

Halveer de bananen en snij ze in tweeën. Klop de slagroom stijf met het suiker. Ik heb zelf niet zoveel suiker gebruikt omdat de caramel al vrij zoet is.

Laat de chocola rustig smelten in de magnetron. Ik doe het steeds per tien seconden. Chocola kan ook verbranden, dus doe dit rustig. Leg de plakken banaan op de caramel. Verdeel de slagroom over de banaan en besprenkel de banoffee pie met de gesmolten chocolade.

En nu smullen maar!

banoffee pie

Pindakaas koekjes
Mango Lassi
Bewaar
17 Comments
  • Leonie

    19 februari 2016 at 22:55 Beantwoorden

    Hoe heb jij de caramel zo mooi op de taartbodem gekregen. uit mijn blikjes komt dikke past, en dat is nog best een gedoe om dat in een taart te verwerken.\r\nGroet,\r\nLeonie

  • Hwermien Valckenborg

    16 februari 2016 at 12:33 Beantwoorden

    mmmmm dit ziet er echt heerlijk ga het eens maken zitten daar veel koolhydraten in

  • Margie Theunis

    25 januari 2016 at 22:44 Beantwoorden

    Ik heb ong een 6 maanden terug 3 blikjes gekookt in water er is er 1 over gebleven in de koelkast,\r\nKan ik deze nog gebruiken en moet ik hem dan ook weer even opwarmen en voor hoelang

    • Pauline

      27 januari 2016 at 13:04 Beantwoorden

      Oh dat durf ik niet te zeggen. Ik zou even kijken, ruiken en proeven of het nog goed is. Je kunt het nog even kort verwarmen in een steelpannetje zodat het vloeibaarder wordt.

  • Anouk

    21 juni 2015 at 17:00 Beantwoorden

    Hmmm ziet er goed uit! laat je het blikje melk dicht als het in de pan staat of doe je water in de pan tot aan de bovenkant van het blikje?

    • Paul

      11 januari 2017 at 15:55 Beantwoorden

      kijk op wikihow,com voor een antwoord op je vraag

  • jeannette

    15 mei 2015 at 14:22 Beantwoorden

    Hoi, kan deze taartbodem na het bakken ingevroren worden? Groet, Jeannette

    • Pauline

      15 mei 2015 at 15:01 Beantwoorden

      Ja dat kan wel. Maar dan zou ik het inderdaad zonder vulling doen, dus de bodem los.

  • jansje

    15 februari 2015 at 20:06 Beantwoorden

    Ik lees je blog nog niet zo lang, maar wat is deze taart ontzettend veeel te lekker!

  • Susanne

    10 februari 2015 at 11:53 Beantwoorden

    Is de dulce de leche ook stevig genoeg dat er niets van de taart afloopt na aansnijden? Ik vindt dat er altijd zo lelijk uitzien.

    • Pauline

      10 februari 2015 at 17:43 Beantwoorden

      Hoe langer je hem kookt, hoe steviger hij wordt.

  • Natasja

    8 oktober 2014 at 23:40 Beantwoorden

    Ziet er super uit !! De bodem wil ik met amandelmeel maken. Moet ik dezelfde hoeveel heid dan aanhouden ?

  • Lianne

    18 juni 2014 at 12:43 Beantwoorden

    Hai Pauline, Lekkere taart is dit! Hoe groot is jou springvorm ongeveer, want ik zou deze taart graag willen maken met een springvorm van 28 cm doorsnede, is dat mogelijk?\r\nBedankt!

    • Pauline

      19 juni 2014 at 17:10 Beantwoorden

      Ik heb het er even bij gezet. Dit is zo’n lage vorm met een diameter van 23 cm. Als je een grote vorm hebt van 28 cm zou ik het recept x 1,5 doen, dan weet je zeker dat je genoeg hebt.

  • eve

    6 mei 2014 at 02:25 Beantwoorden

    Hai\r\nVraagje moet de rijst/bonen in het vorm blijven waneer je het in de oven doet?\r\nGr.

    • Pauline

      6 mei 2014 at 11:05 Beantwoorden

      Ja die bak je mee, die zorgen voor zwaartekracht, zodat het deeg niet uitloopt.

Plaats een reactie