meringue-met-aardbeien

Meringue met aardbeien

Zin in een lekker restaurantwaardig toetje? Met deze meringue met aardbeien, ga je punten scoren aan tafel. Het zijn eigenlijk een soort mini Pavlova’s van schuim met slagroom en aardbeien. Three is a Crowd en iedereen vindt deze combinatie wel lekker. Liever een echte showstopper op tafel? Maak dan eens deze Pavlova taart.

ingrediënten frambozen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr eiwitten
  • 150 gr + 2 el suiker
  • 200 gr aardbeien
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 200 ml slagroom
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (elektrisch).

  2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stevig. Voeg halverwege beetje bij beetje de suiker toe en een snuf zout. De eiwitten zijn stevig genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden. Neem een vel bakpapier en verdeel het mengsel met een lepel in vier gelijke delen over de bakplaat.

  3. Bak de meringue in 45 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de merinques afkoelen in de oven, met de deur op een kier.

  4. Was de aardbeien en snij ze in vieren. Pureer een kwart van de aardbeien tot een gladde saus. Haal het eventueel door een zeef als je niet van pitjes houdt.

  5. Klop de slagroom lobbig met 2 el suiker en verdeel dit over de merinques. Maak het geheel af met de aardbeien en de granaatappelpitjes. Verdeel tenslotte aardbeiensaus rondom het dessert.

meringue-met-aardbeien

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Aardbei Franse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Valentijn Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in