chicken tikka massala

Chicken tikka massala

n mijn vorige post, schreef ik over Comfort Food, het boek van Janneke Vreugdenhil. Dit recept voor chicken tikka massala komt uit het boek. Troosteten, is het zeker, je wordt er warm van, al is het vooral doordat ik eigenwijs was met de cayennnepeper. Janneke maakt het gerecht zelf met Panir, gegrilde kaas, je zou ook Halloumi kunnen gebruiken. Dit is een kaas die niet smelt.

Ingrediënten voor 4 personen
3 el arachide olie
1 grote ui in halve ringen
4 tenen knoflook
3 cm gemberwortel
1 el gemalen koriander
1/2 tl gemalen kurkuma
3/4 tl cayenne peper
2 tl mild paprikapoeder
4 el volle yoghurt
2 tomaten
300 ml kippenbouillon
1/4 tl garam massala
50 – 100 ml slagroom
2 kipfilets
200 gr Peultjes

Bereidingswijze
Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Rasp de gember en fruit het geheel aan in de olie.

Snij de kipfilet in blokjes en bak deze rondom aan.

Voeg de gemalen koriander, kurkuma, de cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak de kruiden mee.

Blus het geheel af met een el yoghurt. Voeg beetje bij beetje de resterende yoghurt toe.

Ontvel de tomaten en snij deze in blokjes. Voeg dit bij de kip en bak ze ongeveer 3 minuten mee. (je kan ook tomatenblokjes uit blik gebruiken)

Ik heb zelf nog peulen toegevoegd voor wat extra groente. Verwijder de punten van de peulen, was ze en voeg ze bij de massa.

Schenk de bouillon in de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.

Voeg de garam masala bij de saus en en maak het af met slagroom.

Breng de chicken tikka massala op smaak met zout.

Voor de finishing touch voeg je nog vers gehakte koriander toe. Ik hou hier niet van, dus dit heb ik niet gedaan.

Serveer met platbrood en rijst.

chicken tikka massala

Zelf naanbrood maken
Pindakaas koekjes
Bewaar
15 Comments
  • Jolentha Zaat

    1 november 2016 at 19:28 Beantwoorden

    Hij was heeeerlijk! Vind je recepten, blogs, videos, insta errug leuk! Geef je ook kookworkshops particulier? Voor een feestje ofzo?\r\n\r\nGroetjes! Jolentha Zaat

    • Pauline

      2 november 2016 at 18:40 Beantwoorden

      Wat leuk om te horen. En helaas, we geven geen workshops voor alsnog.

  • Aly

    18 september 2016 at 18:57 Beantwoorden

    Dit recept heeft ons prima gesmaakt en de peultjes als toepassing in dit recept was helemaal ok.

  • Patricia

    13 juli 2016 at 16:45 Beantwoorden

    Vraagje? Gebruik je garam masaka kruiden of de pasta uit een pot?

  • Joost

    7 december 2014 at 09:03 Beantwoorden

    Als ik zelf curry maak met kipfilet dan wordt de kip vaak zo droog. Bij de Thai of Indiër is de kip veel malser… Heb jij hiervoor een goede tip?

    • Pauline

      7 december 2014 at 20:20 Beantwoorden

      Een betere kwaliteit kip kan wel helpen. En de kip zachtjes laten garen in de saus is ook een goed idee om malsheid te behouden.

    • Anneke

      20 september 2015 at 09:05 Beantwoorden

      Bij de Indiër gebruiken ze geen kipfilet van de borst, maar dijfilet. Kippendijen bevatten wat meer vet en worden daarom niet droog wanneer je het een tijdje suddert in een curry. Sterker nog, het wordt alleen maar malser en zachter.\r\n\r\nPersoonlijk vind ik kipfilet alleen maar lekker als het nét gaar gebakken is. In gerechten waar de kip wat langer in moet pruttelen, zoals curry’s, gebruik ik alleen maar dijvlees. AH en Jumbo verkopen tegenwoordig kipdijfilet.

  • Mariella

    21 september 2014 at 12:28 Beantwoorden

    Wat is de verhouding verse gemberwortel-gemberpoeder? Ik heb niet zulke prettige smaakherinneringen aan gember en wil niet meteen een wortel aanschaffen. Begin liever met poeder om aan de smaak te wennen.

    • Pauline

      21 september 2014 at 14:31 Beantwoorden

      Verse gember is veel lekkerder. En een tipje je kan de gember in zijn geheel invriezen.

  • Mirjam

    14 juni 2014 at 07:38 Beantwoorden

    Zou ik dit ook een dag van tevoren klaar kunnen maken?

    • Pauline

      14 juni 2014 at 14:09 Beantwoorden

      Ja dat gaar prima, wel in de koelkast bewaren.

      • Mirjam

        14 juni 2014 at 15:05 Beantwoorden

        Uiteraard. Dank je wel. Ga ik het morgen maken voor maandag. 🙂

  • Gea

    24 november 2013 at 15:48 Beantwoorden

    Morgen wil ik dit graag klaarmaken, maar er zijn een paar getallen in de ingrediëntenlijst weggevallen. Zou je deze kunnen/willen aanvullen? Daarnaast lijkt me de hoeveelheid gemalen koriander veel: klopt deze hoeveelheid (1 eetlepel)?

    • Pauline

      24 november 2013 at 20:54 Beantwoorden

      Bij mij is het wel zichtbaar, dit is het lijstje \n\nIngrediënten voor 4 personen\n3 el arachide olie\n1 grote ui in halve ringen\n4 tenen knoflook\n3 cm gemberwortel\n1 el gemalen koriander\n1/2 tl gemalen kurkuma\n3/4 tl cayenne peper\n2 tl mild paprikapoeder\n4 el volle yoghurt\n2 tomaten\n300 ml kippenbouillon\n1/4 tl garam massala\n50 – 100 ml slagroom\n2 kipfilets\n200 gr Peultjes

Plaats een reactie