Tiramisu ijs

Tiramisu ijs

Dit is een soort van trifle met tiramisu ijs in een glaasje. Cake, amaretto, mokka ijs en slagroom in een glas. Goddelijk dat het is, wij blijven ervan eten zo lekker! Verder is dit lekkere toetje met 15 minuten klaar. Sowieso zijn wij echt een junk als het om alles met ijs gaat. Voor dit recept gebruiken we kant-en-klaar mokka ijs, maar zelf maken is natuurlijk nog veel lekkerder. We zouden zeggen, leef je vooral zelf uit!

Tiramisu ijs
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml mokka ijs
  • 250 ml slagroom
  • 30 gr pure chocolade
  • 4 - 6 plakken cake
  • 1 espresso
  • 1 el amaretto
  • 1 el kristalsuiker

Zo maak je het

  1. Laat de koffie afkoelen en voeg de amaretto toe.

  2. Snij de cake in stukken zodat het in het glas past. Leg één stukje op de bodem van een glas.

  3. Besprenkel deze met de afgekoelde koffie.

  4. Klop de slagroom luchtig met de suiker en verdeel de helft over de glaasjes.

  5. Leg een bolletje mokka ijs op de slagroom. Daar bovenop leg je weer een plakje cake en je herhaalt de voorgaande stappen. Sluit af met de slagroom.

  6. Hak de pure chocolade fijn en bestrooi het tiramisu ijs hiermee. Serveer het dessert meteen!

Tiramisu ijs

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

IJs Makkelijke recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Valentijn Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in