mini hartige taartjes

Mini hartige taartjes

Het leuke van een muffinvorm is dat je het voor zoveel doeleinden kunt gebruiken. Zo maakte ik al eens aardappeltaartjes in de vorm, muffins en cupcakes en nu mini hartige taartjes. Erg leuk om uit te delen op een feestje! Ik heb nu Yufka gebruikt, dit kocht ik bij de Turkse supermarkt. Het lijkt heel erg op filodeeg, misschien is het wel hetzelfde. Het smaakt in ieder geval heerlijk!

Ingredienten voor 12 taartjes
4 vellen yufka
600 gr verse spinazie
1 ui
2 tenen knoflook
100 gr fetakaas
200 ml slagroom
3 eieren
Paprikapoeder
Zout en peper
Olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Hak de uien en de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en wok deze kort, totdat deze geslonken is.

Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat deze goed uitlekken.

Smeer een vel yufka in met olijfolie en kruid deze met paprikapoeder. Leg hier vervolgens weer een vel bovenop en herhaal stap 1. Dit doe je met alle 4 de vellen yufka.

Met een pizzasnijder, snij je de vellen in 12 kleine stukjes en deze verdeel je over de ingevette muffinvorm.

Verdeel de spinazie over de vormen.

Brokkel de fetakaas in stukken en verdeel deze over de spinazie.

Klop de eieren romig en luchtig samen met de slagroom en breng dit op smaak met peper en zout.

Verdeel het room mengsel over de spinazie en bak de taartjes in ongeveer 20 minuten af op 170 graden.

mini hartige taartjes

Tiramisu IJs
Griekse Tzatziki met bieslook
Bewaar
1 Comment
  • klaartje

    2 april 2015 at 21:29 Beantwoorden

    kan dit ook met bladerdeeg?

Plaats een reactie