zalm lasagne

Lasagne met spinazie

Lasagne, zalm en spinazie is echt een gouden trio. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar en het is weer eens wat anders dan je standaard lasagne bolo. We maken deze lasagne met spinazie met gerookte zalm en ricotta. Dat maakt hem lekker licht! De gerookte zalm heeft al zoveel smaak, dat je verder niet zoveel nodig hebt. En met de verse lasagne bladen is deze spinazie lasagne supersnel klaar! Ideaal!

spinazie recept
zalm lasagne
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 9 verse lasagnebladen
  • 400 gr gerookte zalm
  • 600 gr spinazie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr ricotta
  • 30 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

  2. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze geslonken is. Laat de spinazie iets uitlekken.

  3. Meng de ricotta door de spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel een klein laagje van de vulling over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnebladen, dan weer een laagje vulling en dan wat plakjes gerookte zalm. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje vulling. Zorg ervoor dat alle bladen goed bedekt zijn met de spinazie vulling. Onbedekte lasagne bladen worden niet gaar in de oven. Garneer de spinazie lasagne met geraspte Parmezaan.

  5. Bak de lasagne in 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

spinazie lasagne
spinazie lasagne

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (53 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Lasagne recepten Ovenschotel Pasta recepten Spinazie Zalm Italiaanse recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in