lasagne met spinazie en zalm

Lasagne met spinazie en zalm

Alle eer gaat naar vriendinnetje M. Bij haar at ik deze heerlijke lasagne met spinazie en zalm. Zij maakte hem met geitenkaas! Een waanzinnige combinatie al zeg ik het zelf. Daar hebben wij lekker van gesmuld. Geitenkaas had ik niet in huis, dus gebruikte ik ricotta. Ook een goede combi!

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg verse spinazie
2 tenen knoflook
1 rode ui
400 gr gerookte zalm
400 gr ricotta
Lasagnebladen
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwam de oven voor op 200 graden.

Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort, totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

Laat de spinazie uitlekken in een zeef,

Verdeel wat van de spinazie over de bodem van een ovenschaal.

Leg hierop een laag lasagnebladen.

Vervolgens verdeel je weer een laagje spinazie over de vellen, daarop verdeel je de plakjes zalm en daarop verdeel je een gedeelte van ricotta.

Herhaal alle stappen en sluit af met ricotta.

Zorg ervoor dat alle bladen goed bedekt zijn met de spinazie. Onbedekte lasagne bladen worden niet gaar in de oven.

Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten af op 200 graden.

lasagne met spinazie en zalm

 

Chicken tikka massala
Kaasfondue
Bewaar
9 Comments
  • Karin

    8 februari 2017 at 16:55 Beantwoorden

    Hallo,
    Het recept klinkt heerlijk.
    Welke geitenkaas zou je adviseren?

  • WilDir

    28 september 2016 at 21:18 Beantwoorden

    Dit vanavond gemaakt en was echt heel lekker, omdat de spinazie zover geslonken was dat ik de lasagnebladen niet kon bedekken, heb ik er nog extra tomatensaus over gedaan. Ook de kleinkinderen hebben gesmuld.

  • Robert

    5 september 2015 at 10:34 Beantwoorden

    Kun je deze lasagne ook een dag van te voren maken? Ondanks de zalm?

    • Pauline

      7 september 2015 at 21:10 Beantwoorden

      Jawel! Wel even in de koelkast bewaren 😉

      • Robert

        8 september 2015 at 20:49 Beantwoorden

        Hij was heerlijk! Kreeg alleen maar enthousiaste reacties! Bedankt!

  • Patricia

    8 februari 2015 at 20:46 Beantwoorden

    Twee weken geleden voor het eerst dit recept geprobeerd. Eerlijk gezegd vonden wij het iets droog en heeft ricotta uiteraard minder sterke smaak dan geitenkaas waar wij erg van houden. Maar we waren zo enthousiast dat ik het vanavond opnieuw heb gemaakt met, voor ons, de volgende aanpassingen. Ik heb twee bakjes slagroom light met de mixer gemengd met twee bakjes rondele geitenkaas en dit telkens als laagje na de spinazie en zalm aangebracht. Resultaat was een heerlijk, wat romige lasagna met pittige smaak. Uiteraard kwam dit ook door de heerlijke eerste stap met ui en knoflook fruiten. Kaas komt gewoon iets meer naar boven met gietenkaas. We hebben genoten!

  • jeanet wilde

    22 augustus 2014 at 14:13 Beantwoorden

    welke lasagnebladen gebruik je als je eet volgens vzl.\r\n\r\nmvg \r\nJeanet

    • Pauline

      23 augustus 2014 at 00:09 Beantwoorden

      Geen! Lasagne is niet Voedselzandloper proof. Maar in mijn kookboek staat een Voedselzandloper lasagna.

Plaats een reactie