quinoa salade

Quinoa salade met Marokkaanse kip en granaatappel

Het zonnetje schijnt hier al volop! Lentekriebels, krijg ik daar van! Bij deze mooie dag hoort een lekkere zomerse quinoa salade met granaatappel. Ik vind deze vrucht heerlijk maar een ramp om ze goed schoon te maken. Via twitter kreeg ik een tip om de granaatappel te pellen onder water! Succes verzekerd en niet de hele keuken onder de rode spetters.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr quinoa
1 granaatappel
1 komkommer
150 gr geitenkaas
200 gr kipfilet
2 tl ras el hanout
2 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
Zout

Bereidingswijze
Bereidt de quinoa zoals op de verpakking staat. Ik heb het kort gekookt en daarna laten afkoelen.

Kruid de kipfilet met de ras el hanout en wat zout en gril deze rondom bruin.

Pel de granaatappel en bewaar de pitten. Het witte van de granaatappel moet je zoveel mogelijk verwijderen dit is niet lekker.

Schaaf de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf.

Maak een dressing van de witte wijn azijn en de olijfolie.

Leg de quinoa op het bord en verdeel de lauw warme kip op de granen.  Drapeer de komkommerlinten op het bord en verdeel de geitenkaas over de 4 borden.

Strooi de granaatappelen over de salade en maak het geheel af met de dressing.

quinoa salade

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kip Vlees recepten Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in