kippen pastei

Kip Pastei

M. wilde graag ragout eten. Prima, u vraagt, wij draaien! Ik heb niet zulke hele goede herinneringen aan ragout. Toen ik een jaar of 14 was, 13 kan ook, dat weet ik niet precies meer, werd ik geopereerd aan mijn amandelen. Na deze ingreep, was het verstandig om vooral vloeibaar voedsel te eten. Dit verklaart ook meteen mijn slechte herinnering. Ik at dagen achter elkaar ragout, uit blik om het nog wat dramatischer te maken. Mijn moeder niet echt een keukenprinses, maakt de ragout niet zelf en de ragout uit blik doet mij persoonlijk meer aan iets anders denken, dan een lekkere tractatie. Deze zelfgemaakte kip pastei met ragout viel gelukkig wel in de smaak, ook bij mij!

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
50 gr boter
60 gr bloem
2 kipfilets
1/2 ui
250 ml kippenbouillon
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
Peper en zout

Bereidingswijze
Pocheer de kipfilets gaar in kippenbouillon, verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt en laat de kip ongeveer 8 a 10 minuten garen.

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en fruit de ui hierin aan. Voeg de kerrie en het paprikapoeder toe en laat de smaken goed in elkaar trekken.

Voeg de bloem toe en laat het geheel op een zacht vuur garen. Laat de bloem niet verkleuren.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Haal de kipfilets uit de bouillon en trek deze uit elkaar. Let op gooi de bouillon niet weg.

Neem 4 ronde bakjes en drapeer het bladerdeeg over de kommetjes. Prik met een vork gaatjes op de bodem en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bak de bakjes in ongeveer 15 minuten af op 220 graden.

Zet het bloemmengsel (de roux) weer op het vuur en klop met een garde de helft van de bouillon erbij. Blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg vervolgens beetje bij beetje de resterende bouillon toe,en blijf roeren met een pollepel, totdat de gewenste dikte ontstaat.

Voeg het kippenvlees toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.

Serveer de ragout in de pasteibakjes.

kippen pastei

Zelf friet maken
Koolsalade
Bewaar
No Comments

Plaats een reactie