kaas ui bollen

Kaas ui bollen

Ken je die zachte kaas ui bollen uit de supermarkt? We aten ze vroeger altijd! Maar zelf maken is ook heel leuk om te doen. Zelf brood bakken is niet moeilijk, als je eenmaal weet hoe het moet. Er zijn een paar dingen heel belangrijk. Ten eerste moet je net zolang kneden tot het deeg soepel is en je het als een vlies uit elkaar kunt trekken. Dan is het goed. De verhoudingen van het recept zijn heel belangrijk, te weinig vocht zorgt bijvoorbeeld voor compacte broodjes. En als laatste is het belangrijk dat het rijzen goed gaat. Maar met deze tips gaat het je vast lukken om deze kaas uien broodjes te bakken. De smaak te pakken? Bekijk hier nog meer lekkere broodrecepten.

uien
kaas ui bollen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 9 st.

  • 350 gr patentbloem
  • 7 gr gedroogde gist
  • 6 gr zout
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 2 uien
  • 100 gr pittige geraspte kaas
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Klontje boter om in te bakken

Zo maak je het

  1. Doe de patentbloem, het zout en de gist in de kom van je keukenmachine. De gist en het zout mogen elkaar niet aanraken, bij het vermengen gebeurt dit uiteraard wel. Voeg de lauwwarme melk toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Zodra het deeg zich tot een bal vorm voeg je beetje bij beetje de boter toe.

  2. Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt, die los laat van de zijkanten. Het deeg moet soepel aanvoelen en als je uit elkaar trekt moet er een soort vlies ontstaan. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek, het deeg is goed gerezen als het in volume verdubbeld is.

  3. Bak in de tussentijd de uien. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Bak ze in 15 minuten zacht in een klontje roomboter. Breng de uien op smaak met peper en zout en de blaadjes van de tijm.

  4. Verdeel het deeg in 9 stukken en vorm hier bolletjes van. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt nogmaals een uur rijzen onder een natte theedoek.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

  6. Verdeel de gebakken uien over de broodjes en bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas. Bak de kaas uien broodjes in ongeveer 20- 25 minuten af op 200 graden.

    Als je ze volgende dag nog wil eten, piep ze dan even kort op in de oven op 200 graden. Dan smaken ze weer extra vers.

kaas uienbroodjes
kaas ui bollen

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Brood en deeg Hollandse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Pasen Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in